LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Namnlös sida

Fredag 31 oktober 2008:

Halloween i Rydebäck – inkallat folk från Malmö skrämmer

Ett gäng kusiner från 3 till 15 år busar med Rydebäcksborna. Men så har familjen som bor i Rydebäck (Fortunaterrassen) kallat in två familjer med kusiner från Malmö för att bli riktigt skrämmande. Stockholmarna kunde inte komma den här gången.
– Nej vi har inte gjort något bus än, säger en av de ädre ”busarna”. Om de inte öppnar för att de inte är hemma så är det ju OK. De flesta är snälla, men en del gillar inte riktigt att vi kommer mitt i bra TV-program.

Halloween är en högtid som firas den 31 oktober. Halloween har sitt ursprung på Irland och delvis i Skottland. Via USA kom den till Sverige i slutet av 1990-talet, men har inte fått större grepp i Europa. Man firar Halloween genom att klä ut sig i spökkostymer och gå runt bland grannar för att be om bus eller godis – liknande den påsktradition med påskkärringar som finns i Sverige.

Källa Wikipedia


Tisdag 28 oktober 2008:

Studiecirkeln ”Rydebäck förr och nu” satsar på bok under 2009

Sedan hösten 2006 har Fritz Balhuizen hållit igång en studiecirkel i ABF:s regi. Studiecirkeln har titeln ”Rydebäck förr och nu” och deltagarna träffas alltid sista tisdagen i varje månad på Träffpunkten i Rydebäcks centrum.
– Den 26 oktober 2004 startades föreningen Träffpunkt Rydebäck och den 29 oktober samma år invigdes lokalen, berättar Fritz Balhuizen som är gruppledare för studiecirkeln.
Därför hoppas man kunna ge ut det som förmodligen kommer att bli en ganska omfattande skrift under hösten 2009 när man firar 5-årsjubileum.

Gruppen efterlyser text och framförallt bilder av händelser och evenemang i Rydebäck särskilt under åren 1975–1995. Exempelvis Snöstjärnan, midsommar, Rydebäcks dag, översvämningar, husbyggen, skridsko- och pulkaåkning etc. Allt som kan förknippas med Rydebäcks historia under den tiden.
Känner du att du har något att bidra med kan du kontakta Fritz på 042-22 26 95 eller skicka e-post till honom alternativt till Jenny Aspenberg 042-22 20 39 eller skicka e-post.


Lördag 25 oktober 2008:

Handbollstjejerna i Fortuna HGF spelar junior-SM

I dag klockan 12 inleddes steg 2 i kampen om junior-SM i handboll för damer. Gästande lag i Rydebäckshallen är Växjö HF och H65 från Höör.
– Totalt är det cirka 60 lag från hela Sverige som deltar, berättar Lasse Wallin som är uppskattad kanslist i Fortuna HGF. Det lag som vinner i dag går vidare till steg 3 och då är det bara cirka 30 lag kvar. I finalen, steg 5, är det åtta lag som gör upp om slutsegern. Här har vi fångat det glada laget på en gruppbild strax före uppvärmningen.

– Förra året slutade Rydebäckstjejerna i Fortuna HGF någonstans mitt i resultatlistan, berättar Ingrid Malmberg som är ordförande i klubben.

Vill man veta mer om Fortuna HGF kan man gå in på deras hemsida.

RESULTATRAPPORT: Våra tjejer vann båda matcherna! GRATTIS – nu väntar spel i steg 3 någonstans i Sverige helgen den 29–30 november 2008.


Torsdag 23 oktober 2008:

Vattenledningsnätet renspolas varje år

Varje år renspolas vattenledningsnätet. Det är ett vanligt underhållsarbete för att spola bort avlagringar, rost och annat, berättar PO Olsson på Stadsbyggnadskontorets kundtjänst. Bör vara klart i dag eller i morgon.
Vid lunchtid fick man dessutom larm om en vattenläcka på Veddögatan.
– Det är nog ett rör som gått sönder för vattnet sipprar enligt uppgift upp genom asfalten, säger PO.Torsdag 23 oktober 2008:

Krockad lyktstolpe utbytt

För någon månad sedan krockade en bil in i en av lyktstolparna vid nedre rondellen till Rydebäcks södra infart. En liten buckla syntes på stolpen. Hur mycket skador bilen fick vet vi inte. De åttkantiga stålstolparna är gjorda för att kunna bli påkörda utan att förorsaka förare och passagerare livshotande skador.
På förmiddagen levererades stolpen med lastbil och Andreas Lindqvist från Eon kopplade in den nya lyktstolpen.


Onsdag 22 oktober 2008:


Gratistidning ute nu!

Första numret av papperstidningen kommer under dagen den 22 oktober i era brevlådor i Rydebäck.
Har du idéer eller vill annonsera kan du skicka e-post till Lena Sundström.

Här kommer internetupplagan av
Vi-i-Rydebäck att läggas ut.
Vii hoppas kunna lägga ut mer aktuella händelser och aktiviteter här. Mycket beror på alla ni som läser detta...

Ring Lena på 0708-22 03 88 eller e-posta in aktuella nyheter och ”bra-att-veta-grejer”.

Nästa nummer av Vi-i-Rydebäck kommer ut den 3 december 2008.


Måndag 20 oktober 2008:

Asfaltering i centrum

Peab är i full gång med asfalteringen i Rydebäcks centrum.
I torsdags förra veckan började arbetet. I kväll räknar man med att vara klar och bilarna kan börja köra.


Tisdag 14 oktober 2008:

Hastighetskontroll på Landskronavägen vid macken

Det har hänt en del olyckor i anslutning till in- och utfarten vid macken i Rydebäck. Av den anledningen har polisen satt in lite extra övervakning för att komma tillrätta med de största fartsyndarna. En stor skylt talade om att det var kameraövervakning på gång...
– En del förare ser ändå inte skylten, säger inspektör Yngve Björk (bilden till höger).
Han och hans kollega Lars-Göran Forsberg sitter i bilen och fotograferar eventuella fartsyndare. Har man kört för fort och blivit fotograferad så kommer ett brev från Kiruna på posten. Yngve kallar det ett kommunikationsdokument. När det sedan är fastställt vem som kört bilen så kommer eventuella efterräkningar...