LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, november 2008

Lördag och söndag 1–2 november 2008:

Kombi-klubbtävling på häst för höstlovslediga på Månsgård

Ekipaget Sofie Johansson och C-ponnyn Karlsfälts Don Quiote är ett av många lovande framtidslöften i klubben.

Efter en intensiv höst med många sk Pay & Ride både i hoppning och dressyr var det så dags för klubbmedlemmarna i Rydebäcks Ryttarförening att ha en tävling bara för sig själva.
Pollux Höstlov Cup för ungdomar mellan 7 och 17 år arrangerades som en kombitävling med dressyr på lördag och hoppning på söndag. Priser, diplom och rosetter till alla deltagarna var ett populärt inslag.
Julia Malmberg på C-ponnyn Lady’s Delight vann dressyrtävlingen, Julia Emnell på hästen Sieneke vann hoppningen och sammanlagd vinnare blev Emma Ceberg på B-ponnyn Ariel.
Båda dagarna lockade många hjälpsamma föräldrar och anhöriga som åskådare.
Rydebäcks Ryttarförening har på kort tid skaffat sig gott rykte i hästkretsar och deras tävlingslika träningarrangemang är alltid mycket välbesökta av ekipage från hela Skåne.
Vill man veta mer kan man gå in på deras hemsida www.rydebacksrf.se

Tisdag 4 november 2008:

Sydspol kollar våra brunnar

Under dagen lokaliseras och besöks alla brunnar i anslutning till viadukterna i Rydebäck.
Det är Henrik Davidson och Martin Al-Aliy från Sydspol som på uppdrag av Helsingborgs kommun åker runt, märker upp och kontrollerar att de fungerar som de ska.
– Ser vi att det behövs så tömmer vi dem också, säger Martin.


Onsdag 2008-11-05:

Konditori och Smörgåsbutik till Rydebäcks Centrum

Ryktet som säger att det ska bli Konditori och Smörgåsbutik i Rydebäcks Centrum är sant!
Kontraktet på lokalen i andra hörnan av huset där Spelbutiken Hörnan nu ligger skrevs under av båda parter i går eftermiddag.
– Vi hoppas kunna öppna någon gång före jul. Men det är under förutsättning att vi får alla tillstånd godkända, säger Kenneth och Marita.


Söndag 9 november 2008:

Husvisning utan hus

På söndageftermiddagen vräkte regnet ned och kanske var det just därför bara fem spekulanter hade sökt sig till Veidekkes visning av Brf Havstornet i säljboden mellan klockan 15 och 16.
– Vi har haft visningar ungefär var 14:e dag, säger Peter Nevby som är säljare för Veidekkes spektakulära och spännande flerbostadshus på 8 våningar alldeles intill stationen. Och vi har haft bra tillströmning av kunder – redan nu har vi sålt eller reserverat cirka hälften av alla lägenheterna. Så vitt jag vet kommer både detta och så småningom även Ängshusen, 22 radhus med äganderätt, att byggas och inflyttning ske enligt planerna från och med hösten 2009.
Läs mer om husen.

Bilden till vänster: Peter Nevby, säljare för Veidekke Bostad


Tisdag 11 november 2008:

Lördagens program för Byalagets 30-årsjubileum klart

Klicka på bilden nedan för att ladda hem en mer läsbar pdf (745 kb)


Torsdag 13 november 2008:

Fullmåne över Rydebäcks CentrumTorsdag 13 november 2008:

Containerturné med planer landade på torget i Rydebäck

På bilden: My-Linda Lorentzson, Anne-Marie Frisell och Nanny Andersson från Stadsbyggnadsförvaltningen fanns på plats för att ta emot synpunkter på mötesplatser, boendemiljö och logistik.
Läs mer i kommande nummer av papperstidningen Vi-i-Rydebäck.
Lördag 15 november 2008:

Fullt hus när Byalaget firade 30 år

Aldrig förr har det väl varit så många människor i Byalagshuset. En jämn ström av människor passerade under dagen. Många kom för att gratulera till de 30 åren och många var nyfikna på det nya Minimuseet som Jenny Aspenberg förtjänstfullt byggt upp. På bilden ovan får hon som tack för allt arbete både blomma och kram av Byalagets ordförande Bo Hansson.

Carin Wredström, kommunfullmäktiges ordförande i Helsingborg, invigde muséet med att symboliskt klippa band.
Joakim Andersson, Stadsbyggnadsnämndens ordförande, fanns på plats för at svara på frågor om bland annat Rydebäcksbryggan.
Utanför Byalagshuset höll konstnären och styrelseledamoten Inga Arnbäck i jubileumsmålning för barnen.
Vår egen deckardrottning Bodil Mårtensson signerade sin nya bok ”Rebeccas blod”.
Den fina boken om Rydebäck såldes och signerades av Susanne Wachtmeister.

Helsingborgs Dagblad med fotograf Kalle Lind och journalist Åsa Jarring var på plats. Läs vad som skrevs i HD dagen efter.

Se fler bilder av besökare och styrelseveteraner i nästa nummer av Vi-i-Rydebäck i början av december 2008.
Onsdag 19 november 2008:

Överläggning med ansvariga om Rydebäcksbryggan

Bryggruppen har i dag haft överläggning med stadsbyggnadsnämndens Joakim Andersson (m) och stadsträdgårdsmästare Ole Andersson.

Helsingborgs stad börjar nu bereda ärendet för byggande av bryggan. Ytterligare 280 000 behövs så att hela bryggan kan utföras i en etapp.

Bryggruppen vill inte att projektet delas i två etapper och ni som väntat med inbetalning och köp av planka, gör den nu! Når vi upp till 1 miljon upprättas det formella avtalet om samarbetet med staden enligt de ursprungliga löftet.

Låt din inbetalning bli din julklapp till oss Rydebäcksbor samtidigt som du ger bort ett gåvobrev som julklapp åt någon speciell.

Gör din inbetalning till Bg 5080-6447 eller gå in på Sparbanken Gripens lokalkontor och få hjälp med din inbetalning.

Kontakta Björn Berg för utskrift av gåvobrev.
Telefon 042-220385, mobil 0706-455797 eller e-post: bjorn.ponoptima@telia.com


Söndag 23 november 2008:

Full fart i kälkbacken vid Blidögatan

Redan på fredag kom den första snön och ställde till det i trafiken. Det kyliga vädret höll i sig och llte mer snö föll under lördagen. Kallt, sol och lite snö gjorde att det både i går och i dag var fullt ös i backarna runt om i Rydebäck. Här några bilder tagna med förädrarnas tillåtelse under söndagseftermiddagen.
Efteråt skulle man hem och dricka varm choklad. Det lät som en härlig avslutning på en skön dag med mycket frisk luft och glada barn.Bilden ovan: Tilde och Cajsa.

Bilden under: Inez och Josefine.
Ovan: Undrar vem som hade roligast – pappa Stefan eller Tilda.Ovan: Lika roligt såg det ut som pappa Andreas hade med sonen Charlie, som åkte flera gånger tillsammans med kompisen Viggo också.


Torsdag 27 november 2008:

”Sköter hållplatser
och gör rent uppåt väggarna”

Det förekommer ju en del skadegörelse på busskurer och tidtabeller på bussvägstolparna. På Storövägen Södra var det i dag dags att byta ut plexiglas och sätta i en ersättare till den försvunna tidtabellen. Även själva ramen hade gått sönder. Alla stolpar har inte tidtabeller. Skånetrafiken har räknat ut vilka hållplatser som ligger på lagom avstånd och är mest frekventa.

– Jag åker kontrollrundor i Rydebäck två gånger i veckan. Visst är det en del att åtgärda och byta ut här i Rydebäck. Men det finns områden som är mycket värre, säger Fredrik Johansson från företaget Sesab.

Sesab är det företag som har kontrakt med Skånetrafiken för att sköta om utrustningen utefter vägen. Sesab jobbar inom sektionen Drift & underhåll med klottersanering, fasadtvätt, affischering samt trafikservice på buss- och tågstationer. Därav den lite roliga rubriken.