LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, november 2008
DECEMBER 2008

Natten mellan onsdag och torsdag 17 och 18 december 2008:

INBROTT PÅ REDAKTIONEN/KONTORET

Alla viktiga arbetsredskap borta! Datorer, program och dokument...
Av den anledningen har det inte blivit mycket uppdaterat på denna sida.
Efter en – trots allt – mycket trevlig julhelg med släkt och vänner är det dags att bita ihop och gå vidare. För det gäller ju, som med det mesta runt omkring oss, att ändå se allt det positiva som finns och ta tillvara det. Det tänker jag fortsätta med! Hoppas och tror att ni är med på det tåget.
Vi ses och hörs alldeles snart igen.


Onsdag 17 december 2008:

Härlig dansuppvisning och julavslut i Rydebäcks Sporthall

Fart och fläkt var det när dansgrupperna i Fortuna HGF hade sin julavslutning för närmare 70-talet besökande föräldrar, anhöriga och nyfikna i publiken. Duktig konferencier var Kicki Delander.

– Förra året var första gången som vi hade en juluppvisning, berättar Annika Malmberg som är ledare för den avancerade dansgruppen med tjejer mellan 12 och 26 år. Här uppträder också en låg- och en mellanstadiegrupp med Olivia Ekman, Julia Achiniotis och Fia Olsen som ledare. Totalt är det ett 30-tal tjejer som håller igång med dansen minst en gång i veckan.
– Men vi kan vara många fler, menar Annika. Kontakta gärna någon av oss om ni vill vara med. Lättast är det att gå in på vår hemsida eller ringa 042-22 18 30 till vår kanslist Lasse Wallin.
Läs mer om dansuppvisningen direkt på Fortuna HGFs hemsida >>>


Söndag 14 december 2008:

Lucia, tärnor och tomtar
till häst på Månsgård

Traditionen med ridande lucia, tärnor och tomtar startade förra året på Månsgård och fick sin fortsättning på söndagen. I år hade Rydebäcks Ryttarförening satsat mycket tid och träning på att uppvisningen skulle bli varierande och med bra kvalitet. Det märkte den stora publiken med drygt 100-talet besökare tydligt!
Läs mer på www.rydebacksrf.se

Bilden till vänster: Tomtemor Åsa Lindén med tomtebarnet Emma och tomtehästen Bamse var med i Lussetåget.


Lördag 13 december 2008:

Vi-i-Rydebäck kom mitt i ett skiftbyte och fångar därför fyra arbetande ”Lejon” på bild – annars står de två åt gången. Från vänster Mikael Håkansson, Hans Holst från Rydebäck, Claes Håkansson och Bengt Roos.

Trogna Rydebäcksbor köper julgranen av Lions i centrum

Sedan många år tillbaka säljer Lions Vallåkra-Rydebäck julgranar i anslutning till parkeringen i Rydebäcks centrum. I torsdags, den 11 december, var det dags att dra igång försäljningen igen.

– Vi är 24 aktiva medlemmar i klubben och nästan alla ställer upp med vardera två pass under perioden. Det är kul och vi är tacksamma att Rydebäcksborna är sådana trogna kunder.
Mellan 15 och 20 tusen kronor räknar vi med att få in bara på julgransförsäljningen. Totalt med annan verksamhet bidrar klubben varje år med 75–80 tusen kronor till aktiviteter för barn och gamla i vårt område, säger Claes Håkansson som är president i Lions Vallåkra-Rydebäck sedan ett antal år tillbaka.

– Blir den här bra, undrar Mikael Håkansson.

Lilian och Ove Nilsson, som bor i Rydebäck sedan 34 år tillbaka, har de senaste åren alltid köpt julgran av Lions Vallåkra-Rydebäck. Paret brukar komma väl överens om vilken gran som blir bra...


Fredag 12 december 2008:

Vi-i-Rydebäck nu även i USA

Efter reportaget om Rya Kvarn har Vi-i-Rydebäck spridit sig över världen...
Här nämnde vi att Karin och Mikael Friberg har två döttrar som spelar och jobbar med golf i USA.

En av döttrarna – Michaela Wilson, vars namn nu är rättstavat men som blev fel i tidningen, har en blogg där hon visar uppslaget med kvarnen. Kul!

Vill ni gå in och titta på hennes blogg så finns adressen nedan:
http://wilsonfamilypages.blogspot.com
/2008/12/vii-rydeback-magazine.html


Torsdag 11 december 2008:Rydebäcksskolans egen lucia Annie Hall tog med nästan hälften av skolans tärnor och en av stjärngossarna, Dennis Windahl, för att vid 15-tiden lussa på Träffpunkten och Biblioteket i Rydebäck.

Julmarknad och Våffelcafé med Lucia från Rydebäcksskolan

Det var trångt och mycket folk när Träffpunkten mellan klockan 14 och 16 på torsdagen arrangerade julmarknad och bjöd på våffelcafé med luciatåg från Rydebäcksskolans årskurs 4 och 5.

I år var det ingen större julmarknad med dans kring granen, lotterier och glögg på torget utan vi rydebäcksbor fick nöja oss med en mindre variant inne på Träffpunkten i centrum.
Nu var det ju ganska okej också med försäljning av bland annat hantverk i form av halsband, ljus, julkort, juldekorationer och mycket annat.

Våffelcafé har man haft tre torsdagar tidigare under hösten. Men aldrig tidigare har väl våfflorna haft en sådan stykande åtgång där ideellt arbetande damer hade en stressig eftermiddag.

– Det är ju inte klokt att ett så stort samhälle som Rydebäck inte har någon större samlingslokal än denna, säger flera som kommer fram till Vi-i-Rydebäck och menar att det måste vi väl göra någonting åt...


Torsdag 11 december 2008:

Bo Öhgren häller upp en kopp kaffe och tar sig en fika för att Vi-i-Rydebäck ska få en bild och lite text.

Lussefika på vår egen bank

Sparbanken Gripen i Rydebäck bjöd på lussefika under hela dagen. Varje torsdag har man öppet till 17.30 och just i dag passade Bo Öhgren på att fixa sitt bankärende.
– Jag har bott i Rydebäck sedan 1970 när jag flyttade hit från Värmland. Det är bra med en mindre bank på nära håll och med trevlig och personlig personal som här i Rydebäck. Man kan säga att jag vänt tillbaka till rötterna när jag nu är kund i Sparbanken igen, säger Bo.


Tisdag 2 december 2008:

På bilden stående från vänster: Marianne Eriksson, Kerstin Svensson, Ursula Carstensen, Jytte Möller, Siv Unger och Siv Santesson. Sittande från vänster: Ingrid Spjuth, Else Magnusson, Kersti Bengtsson och Vanja Lindh.

Stick-café för social samvaro, tips, garnbeställning, utflykter mmVisste ni att det numera finns garn som man inte behöver växla färg med för att sticka fantastiska mönster?
Inga trådar på baksidan – känns som rent trolleri...

Varje tisdag – om det inte är sillalunch – träffas runt 10-talet flitiga damer på Träffpunkten i Rydebäcks centrum. Att man har trevligt går inte att ta miste på. Mellan 9.30 och 11.30 lyser flitens lampa med ett kort avbrott för fika till självkostnadspris från caféet.
Här stickas allt från tumvantar, strumpor, tröjor, schalar och halsdukar till sköna magvärmare. Man byter stickbeskrivningar, tipsar om nya produkter, ger råd och gör gemensamma garninköp.
– Hela verksamheten är kostnadsfri men vi vill gärna att man anmäler sig i början av terminen, säger Lisa Nilsson som är samordnare på Träffpunkten.
Nu har man inte bara stickning på dagordningen. På måndag åker flera av damerna tillsammans med några från torsdagens ”pysselgrupp” till Köpenhamn för att bland annat besöka Tivoli.
– Det blir tredje året i rad till Köpenhamn, berättar Siv Unger som väl betraktas lite som reseledare.
För mer information om Stickcaféet, som har årets sista träff den 9 december men som startar upp igen i februari 2009, ring Lisa på telefon 042-10 44 80.Kerstin Svensson tillhör en av de flitigaste ”stickerskorna”. Det är ofta hon som kommer med nya idéer, mönster och annat.
Kerstin stickar bara med naturgarner – bomull och ren ull är det som gäller!