LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, februari 2009
FEBRUARI 2009
Torsdag 26 februari 2009:

Merparten av den nya styrelsen uppställda till fotografering, från vänster: Rickard Karterud, Berit Paulsson, Inga Arnbäck, Birgitta Lindelöf, Jan Heidne, Jenny Aspenberg, Gunilla Persson, Ann-Marie Lindeberg, Ingegerd Andersson och Rolf Johansson.

Årsmöte med Rydebäcks Byalag i Byalagshuset

På torsdagkvällen den 26 februari, med samling klockan 19, höll Rydebäcks Byalag sitt årsmöte i byalagshuset på andra våningen ovanför Restaurang Tegel.
Ett 15-tal medlemmar hade förutom styrelsen hörsammat kallelsen.
Som mötesordförande fungerade Ingemar Svensson på ett utmärkt sätt då alla motioner och yrkanden inte var helt lätta att hantera.
Fortsättningsvis kommer vi att kunna läsa styrelsens mötesprotokoll i pdf-format på Byalagets hemsida.
– Det är redan förberett, meddelade Jan Heidne som är Byalagets nyvalde ordförande och den som sköter hemsidan.


Bo Hansson och Berit Borneke avtackades för goda insatser som ordförande respektive sekreterare de senaste åren. Till ny ordförande valdes Jan Heidne (mitten), som tidigare varit vice ordförande.


Tisdag 17 februari 2009:

Pilarna hamlas i strålande solsken utefter Fortunavägen

Det är den här tiden på året som man hamlar (beskär) pilträden. Förr i tiden var det för att fler skott skulle bildas och att på så sätt snabbt få fram mer löv att ge till djuren. I dag hamlar man träd mest i kulturvårdssyfte och för den biologiska mångfalden.
– Vart tredje-fjärde år brukar vi hamla pilarna, säger Bosse Nylander som arrenderar marken där pilarna står utmed Fortunavägen.
– Grenriset samlar vi ihop och ger till nunnornas i klostret. De använder grenriset att elda med.

Bilden til höger: Bosse Nylander framför en ”halvhamlad” pil. I bakgrunden skymtar gården där familjen som tredje generation brukar Nygård.
Här driver familjen också Gårdsbutiken Nylanders Rött & Grönt.


Söndag 8 februari 2009:

Det är bra utsikt från balkongerna i Sydvästan. Här är det full fart på den nya konstgräsfotbollsplanen.

Öppen visning av Brf Sydvästan för hugade spekulanter

Inger Karlsson är säljare hos Peab och den som visar lägenheterna på Rydebäcks Stationsgata 5 under söndagseftermiddagen. Första inflyttning är beräknad till den 1 mars 2009.

– Nu har vi bara fyra bostadsrätter kvar av de 14 som fanns från början, berättar Inger.

Många spekulerar också om vad det egentligen ska bli i den nu tomma affärslokalen i entréplanet.
– Inga kontrakt är ännu påskrivna. Vi för diskussioner med olika intressenter. Men vi har aldrig diskuterat pizzeria, restaurang, gym eller solarium, meddelar Inger.
Läs mer om huset.


Torsdag 5 februari 2009:

Rydebäcks Ryttarförening blev 2008 års vinnare av Pollux-cupen

Varje år arrangerar Pollux Hästbokklubb tillsammans med Svenska Ridsportförbundet en cup på landets alla ridskolor och klubbar. Idag fick klubbens styrelse meddelande om att Rydebäcks Ryttarförening vann hela tävlingen med ett fint hinder som pris.

Länkinfo med text och bilder:
Aftonbladets Ridsportsblogg
Pollux
Vi i Rydebäck


Söndag 1 februari 2009:

Rydebäcksborna och Galleriets allt-i-allo Inga Arnbäck och Karl-Axel ”Acke” Albertsson flankerar utställande konstnären Kjell Gunnarsson.

Vernissage på Galleri Bruket i Byalagshuset vid Rydebäcks Gård

Konstnärerna Kjell Gunnarsson med keramik/raku och Lars Blückert med olja/akryl drog många besökare till Galleri Bruket trots den ganska kylslagna söndagseftermiddagen. Och konstnärerna var så klart också på plats. Utställningen pågår till den 15 februari med öppettiderna onsdag–fredag kl 14–17 och söndag kl 13–17.

– På besök som 6-åring hos mina morföräldrar i Södermanland kommer mitt första minne av en formkänsla, berättar Lars Blückert (på bild till vänster). Det var en tallrik med makaroner och ketchup som gav mig en synaktivitet i form av ett mönster. Men det vågade jag ju inte berätta för mina kusiner eftersom jag pratade skånska och då skulle de bara ha skrattat åt mig...