LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, mars 2009
MARS 2009
Lördag 28 mars 2009:

Hans och Kerstin Ingemansson kombinerade nytta med nöje genom att köpa startkort som också är en Livsloppslott för 50 kronor. Hans sitter med i kyrkorådet och gläds över att kyrkans verksamhet har ökat år från år – särskilt barnverksamheten. Sedan kyrkan invigdes av K-G Hammar har han också fungerat som kyrkvärd. Paret driver sedan några år tillbaka B&B Rydebäckstorpet, som ligger på Klostervägen.


Livsloppet – tipspromenad med tema ”Klimat och Vatten”

Livsloppet är en av Svenska Kyrkans aktiviteter för att ge alla människor rätt till ett värdigt liv där tillgången på rent vatten är en förutsättning. Genom tipsrundan får man både information och motion samtidigt som man stödjer situationen för utsatta människor.
På startkortet/lotten kan man vinna två biljetter till VM-kvalmatcherna i herrfotboll i juni 2009. Lokalt hade Kvistofta Pastorat även ordnat fina vinster. Redovisning av insamlingsresultatet, lite fler bilder och vinnare av priserna kommer i nästa nummer av papperstidningen Vi i Rydebäck.

Förutom tipsrunden på 2,6 km kunde Rydebäcksborna ägna sig åt flera aktiviteter denna lördag mellan klockan 13 och 16. Sångkompaniet hade Musikalen ”Josef” i Kyrkan, många lotterier var på gång och det serverades mängder av kaffe, saft och våfflor.

– Det har gått jättebra! Människor är så fantastiskt generösa, säger Berith Paulsson som är en av alla många funktionärer som jobbar ideellt för att aktiviteterna ska kunna genomföras.

Berith Paulsson och Kerstin Svensson
Många barnfamiljer passade på att ”lufta sig” ...

Fredag 27 mars 2009:
Magnus vann månadens varuspann!

För bara 200 kronor per säsong är man med på Fortuna HGFs sk ”sponsortavla” med chans att en gång i månaden vinna en varuspann.
– Jag har varit med sedan förra året, säger Magnus Hellmer som tagit med sig sonen Victor för att hämta priset.
Magnus bor på Ättekulla men tränar Fortuna HGFs A-lag för herrar i handboll.

Vill du göra en god gärning och samtidigt ha chans att vinna en hink full med varor? Ring Lasse på kansliet 042-221830 om du vill veta mer. Eller sätt in 200 kronor direkt på plusgiro 214395-6 så är du med hela nästa säsong också!


INBJUDAN torsdag 26 mars 2009:

Släck ljuset i Rydebäck en timme på lördag kväll – från halv nio!

Earth Hour – släck en timme för klimatet
Klockan halv nio på kvällen den 28 mars 2009 kommer miljontals människor runt hela världen att släcka ljuset i en timme. Delta du också – visa att vi i Rydebäck också bryr oss!


Att släcka ljuset under Earth Hour sänder en viktig signal till alla styrande i världen: Du visar att de har ditt stöd att fatta kraftfulla beslut i klimatfrågan. Närmast i tiden ligger det avgörande klimatavtalet i Köpenhamn, december 2009.
Engagera gärna så många du kan i din närhet. Släkt, vänner, bekanta, arbetskamrater, företaget där du jobbar och kommunen där du bor. Ju fler vi är som skickar signalen desto bättre.
2008 deltog 50 miljoner människor jorden runt i Earth Hour!
Läs mer om Earth Hour på www.wwf.se

Onsdag 24 mars 2009:

Minst 2.000 kronor kostar det att köra för fort här!

På eftermidagen runt 14-tiden mätte polisen bilarnas hastighet på Landskronavägen i höjd med Månsgård. Här är det 50 km/timme som gäller. Och många kör för fort! Polismannen Lars Johansson med kollegan Björn Hensegård hade redan efter mindre än en halvtimme varit tvungna att bötfälla tre bilister. Och böteslappen fick man direkt i handen den här gången...

– Vi rapporterar tidigare nu än många tror och bjuder inte längre på kilometeravdrag, säger Lars. För många är det i dag hårt med böterna som ligger på mellan 2.000 och 4.000 kronor. Det enda vi kan rekommendera är att man följer hastighetsbegränsningarna.


Fredag 13 mars 2009:

Fritz Balhuizen passade på att prata med Kenny Lindquist och fotografen Frida Nilson.

Helsingborgs Dagblad på besök i Rydebäcks Centrum i dag!

Mellan klockan 11 och 13 i dag har vi Rydebäcksbor chansen att träffa HD:s utsände Kenny Lindquist i Rydebäcks Centrum. Passa på att berätta allt du vill ha sagt – om skolan, samlingslokaler, vår underbara natur, kommunikationer mm

Och i dag har HD en helsida om Rydebäcksbryggan i papperstidningen.
På hd.se kan man också läsa om bryggan Klicka här!


Torsdag 12 mars:

Anonym stick-graffiti gör oss glada i Rydebäck

Någon har glatt oss med att hänga upp dessa underbart färgglada och roliga alster på lyktstolpar och i träd på gångvägen ner till stranden – förbi dungen på Alnögatan.
Vem? Ring eller meddela på annat sätt redaktionen så kan vi göra en liten grej till nästa nummer av papperstidningen!

Anm: Street-stickning eller stick-graffiti har sitt ursprung i en amerikansk gerilla-konströrelse som heter Knitta please. Och egentligen ska man ju faktiskt vara anonym.


Lördag 7 mars 2009:

Johan Wissman – GRATTIS till EM-guldet på 400 meter!

Vi är många som har sett Johan Wissman växa upp i kvarteren runt Alnögatan i Rydebäck under 80- och 90-talet. Och vi känner oss oerhört stolta!