LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, april 2009
APRIL 2009
Torsdag 30 april 2009:

Sång och tal på Valborg i Rydebäck

Valborgsmässokvällen inleddes med skönsång av Kvistofta-Glumslövs kyrkokör under ledning av Christian Schulze.
Rydebäcks deckarförfattare Bodil Mårtensson höll ett inspirerat tal över våren, vårt härliga Rydebäck och berättade om historiska sjöslag alldeles utanför vår egen strand.

Eldningsförbud rådde på grund av det varma och torra vädret. Redan dagen före Valborg hade någon försökt tända eld på brasan. Med risk för upprepning under kvällen och natten beslutade Rydebäcks Byalag frakta bort allt eldningsbart material. Karin Heidne tog hjälp av maken Jan (tillika Byalagets ordförande) och Berith Paulsson för att se till så att inhyrd lastbil med kran fick med sig hela den tilltänkta brasan. Se bilden längst ner.

Virtuell brasa blev det dock. Magnus Midander fixade med ljus och lampor så att det såg ut att brinna i buskarna...
Tillsammans med dottern Julia stod han också för att den svenska fanan fanns med i firandet. Se bild nedan och till vänster.


Torsdag 30 april 2009:

Papperstidningen Vi i Rydebäck börjar delas ut

Tidningen och den utlovade bilagan Rydebäckskartan är färdigtryckt och distribueras nu för fullt...

Senast på söndag den 3 maj ska du ha fått tidningen med bilaga i din brevlåda. Ring annars 0708-22 03 88. Tidningen finns också på alla samlingsplatser i Rydebäck.

Bläddringsbar tidning på nätet.

PS. Flygbilderna över resten av Rydebäck kommer här inom kort.


Torsdag 30 april 2009:

Majbålet blir ändå tänt – som ljusshow vid volleyplanen!

Magnus Midander från Rydebäck fixar traditionen med brasa under Valborgsfirandet! Han riggar upp ett bål med hjälp av en ljusshow vid volleybollplanen nere vid stranden. Elden tänds på så sätt traditionsenligt efter tal och körsång.
Visst är det härligt med sådana initiativ!

Missa inte detta!

Allt börjar med sång och tal klockan 20.30
Onsdag 29 april 2009:Trots rådande eldningsförbud blir det Valborgsfirande – men utan eld!

Byalaget meddelar via sitt nyhetsbrev:

Nu blir det Valborg i Rydebäck!
Men utan eld, eldningsförbud!
Sång och tal blir det kl 20.30 som sagt tidigare.

Kören sjunger och Bodil Mårtensson öppnar våren med sitt tal.

Varmt välkomna!


Onsdag 22 april 2009:

Polisaspiranten Kiriakos Karambatsakidis utanför polisbil och ett av de nybyggda husen i centrum.

Polisaspiranter kollar mopedåkarna i Rydebäck

Rydebäck har fått besök av sju blivande poliser. Helsingborg har ett polisaspirantprojekt, kopplat främst till ungdomar, på gång under fyra veckor. Varje vecka har ett tema; narkotika, trimmade mopeder, alkohol och våld i city/tobak. Just nu är aspiranterna ute på sin andra vecka – som handlar om trimmade mopeder.
– För oss är det viktigt att komma ut och se hela kedjan av hur polisarbetet går till och komma in i rollen som polis på ett bra sätt, säger Kiriakos Karambatsakidis. Sedan tror jag att det är viktigt att polisen är synlig även ute i ytterområdena.
Några mopedåkare har man tagit in och pratat med. Hur det har gått vill ingen säga något om...

Läs mer om polisaspirantprojektet på hd.se


Tisdag 21 april 2009:

Nu börjar jobbet!

Avtalet undertecknades i dag.
Läs mer i nästa nummer av Vi i Rydebäck.


Lördag 18 april 2009:

Bor Sveriges smartaste barn i Rydebäck?

I kväll får vi veta hur det går för Johanna Meiby som bor i Rydebäck. Hon är med i tv-programmet ”Sveriges smartaste barn” som sänds i TV3. Tävlingen är för femteklassare och det gäller att vara så allmänbildad som möjligt. Vi håller tummarna för Johanna!
Onsdag 15 april 2009:

Det blir ett gym i Sydvästan!

Vad skulle det bli i lokalen på entréplanet i Peab-huset? Många har spekulerat...
Nu vet vi att det blir ett gym! I dag kom parterna överens om villkoren i hyresavtalet.
– Nu fattas bara våra namnteckningar, säger Ammo Batak som tillsammans med Arman Momeni hoppas kunna öppna i mitten av juni. Läs mer i nästa nummer av Vi i Rydebäck.Långfredag 10 april 2009:

Långfredag med korsvandring vid nionde timmen

För tolfte året i rad arrangerade Kvistofta Pastorat Långfredagsvandring. Man började i Kvistofta kyrka ”Vid 3:e timmen”, gick vidare till Glumslövs kyka ”Vid 6:e timmen” och avslutade med en korsvandringsgudstjänst klockan 15 ”Vid 9:e timmen” i Rydebäcks kyrka.

Rydebäck: Själva gudstjänsten, som varade mindre än en timme, började inne i kyrkan med sång och bibelläsning både av komminister Gisela Pernrup och medlemmar av församlingen. Därefter restes korset och bars ut i det vackra vårvädret av organisten Christian Schultze. Vid fem olika stationer runt kyrkan stannade församlingen upp, lyssnade på bibeltexter och sjöng. Gudstjänsten avslutades inne i kyrkan med att symboliskt stänga ingången till själva kyrkosalen. Vi vet väl alla vad som hände sedan...
Ibland kan det vara skönt att stanna upp och reflektera över varför vi egentligen firar påsk...


Onsdag 8 april 2009:

Utsålt när Cirkus Olympia kom till oss i Rydebäck

Vid stranden mellan ”Rosa kiosken” och scoutstugan reser sig cirkustältet högt över träden – synligt på långt håll. Alla biljetter hade gått åt. ”Kanske kunde man köpa biljett vid entrén” var det besked som mötte hugade biljettköpare på Rydebäckshallen. Fick man ingen biljett kunde man ju alltid titta på de många djuren som väntade på att få uppträda....
Och allt fanns där – sockervadd, popcorn, ljussnurror, hästar, kameler, hundar, getter, clowner...
På väg hem från cirkusen frågar vi förbipasserande vad som varit bäst. Alla svarar olika; clownen, akrobaterna, hundarna och han som hoppade på studsmattan – bara för att nämna några.
Fredag 3 april 2009:

Äntligen en ny och allmän parkering i centrum

Nu asfalteras den nya parkeringen för allmänheten mellan Peabs nya hus ”Sydvästan”, Fortuna HGFs klubblokal och Konditori Rydebäck. Snart ska rutorna målas och enligt uppgift räknar man med att kunna parkera på området runt påskhelgen.


Fredag 3 april 2009:


Dokumenterar brunnsdjupet på torget

På uppdrag av Helsingborgs kommun dokumenterar Peab var och på vilket djup brunnarna och rören ligger under torget i centrum. Eftersom Peab redan är på plats och bygger i centrum vill man passa på att även göra det här jobbet, som kan vara värdefullt om man en gång i framtiden vill gräva här eller om det blir något läckage någonstans.
– Jag gör det här jobbet för Peab som en del av min 10- veckorspraktik under KY-utbildningen till anläggningsingenjör, säger Marie Jannesson som rapporterar direkt till platschefen.

Marie har en av Peabs anställda till hjälp för att mäta brunnsdjupet. Honom ser vi bara som en orange prick mellan församlingshemmet och biblioteket.

Anm: KY = Kvalificerad yrkesutbildning efter gymnasiet.


Onsdag 1 april 2009:
Cirkusen har kommit til Rydebäck

Nja, inte riktigt ännu. Vi får vänta till nästa onsdag – den 8 april. Men i dag var personal från cirkusen och satte upp mängder av skyltar på nästan alla lyktstolpar i hela Rydebäck.

Cirkusen kommer att sättas upp på stranden i Rydebäck. Biljetter säljs enbart på Rydebäckshallen.