LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, april 2009
JUNI 2009
Söndag 28 juni 2009:

Sommar i Rydebäck – bättre kan det knappast bli...

Vi är många som ofta säger: ”Tänk – här bor vi faktiskt!”

Mer information på Badplatsen: Vattentemperatur, vattenkvalitet och uppgift om ev algblomning.


Fredag 26 juni 2009:

Gratis sommarteater
på gräsmattan vid Rydebäcksskolan

När Adesso spelar 16 teaterföreställningar runt om i Helsingborg får också Rydebäck besök. Klockan 10 har drygt 150 barn och vuxna satt sig ner i det solvarma gräset sig för att ta del av teatern, som riktar sig till barn mellan fem och 99 år.
– Världen är full av sagor och berättelser, menar Marcus Bellatreccia och Björn Kruse som bjuder på föreställningen ”Hela världen utanför din dörr”. Det spelar ingen roll om sagorna kommer från Vietnam, Gambia, Irak eller Albanien. Sagorna kan berättas i vilket land som helst och visar hur lika vi människor är – oavsett varifrån vi kommer.Marcus Bellatreccia och Björn Kruse driver företaget Adesso Productions, som bland annat producerar olika teaterföreställningar.


Fredag 26 juni 2009:

Rydebäcksbryggan kan börja byggas under våren 2010

Vägen har varit lång men nu står Bryggruppens medlemmar, som jobbat intensivt sedan 2005, inför att se bryggan förverkligas till nästa sommar.
– Det är vår förhoppning att bryggan blir klar till sommaren 2010, säger Hanne Hansen som är projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen till ”Vi i Rydebäck”.
Kommunen har haft en egen produktionsenhet ute som har mätt in själva stranden med höjder mm för att avgöra förutsättningarna för landfästet. Dessutom har man hyrt in ett företag som har gjort en geoteknisk undersökning av bottenstrukturen. Det gör man för att mäta hur djup sanden är innan hällen tar vid.
Den information som man nu samlar in kommer att ligga till grund för de diskussioner som kommunen kommer att föra med Bryggruppen där bland annat Rickard Jönsson ingår. Mötet kommer att ske efter semestrarna den 5 augusti 2009.

Om allt går vägen kommer vi att kunna se när bygget påbörjas någon gång under våren 2010.
Ett ännu bättre läge hade varit om de sista 157 plankorna á 1.000 kronor varit sålda....

Läs mer >>>

Läs vad hd.se skriver och se bild på när den geologiska undersökningen äger rum >>>


Måndag 22 juni 2009:

Nu har Rydebäcks nattvandrare tecknat eget avtal

Snart kommer Rydebäck att ha en egen hemsida under domänen nattvandring.nu
Tills vidare går det alldeles utmärkt att ta till sig informationen på Helsingborgssidan, som ju i allra högsta grad även gäller oss i Rydebäck.


Söndag 21 juni 2009:

Vann du på ditt festmärke?

Här följer vinstlistan på midsommarmärkena. Vinsterna hämtas senast 31 augusti 2009 på Fortuna HGFs kansli vid idrottshallen tel. 042-221830
OBS! semesterstängt vecka 27 och 28


Midsommarafton, fredag 19 juni 2009:

Midsommarfirande med ösregn klockan 13 och blå himmel 14.15

Midsommar med Fortuna HGF och Rydebäcks Byalag såg ut att bli en mörk och regnig historia.
MEN – när klockan var 14 och midsommarstången restes ljusnade himlen och strax därefter bröt solen igenom och dansen kunde starta. Som sig bör fanns chokladhjul, lotterier, femkamp, fiskedamm och dragkamp mellan norr och söder (gränsen är Ytterövägen och norra vann den här gången). Evenemanget på Krokaäng avslutades med ett alltid lika populärt godisregn.
Torsdag 18 juni 2009:

Jordgubbarna räcker!

Nej, det hann inte bli något självplock före midsommar hos Gårdsbutiken Rött och Grönt.

– Men veckan efter midsommar hoppas vi vara igång med självplockningen, säger Emma Nylander som liksom lillebror Patrik jobbar i Gårdsbutiken.
Det är dock ingen risk att någon blir utan jordgubbar i morgon på midsommarafton tror Emma.
Jordgubbarna kostar i helgen 40 kronor/litern. De har tidigare varit nere i 30 berättar Emma. Priset sjunker alltid när tillgången ökar.

Patrik Nylander säljer gubbar till Marianne och Kurt Bengtsson.
Mariannes Jordgubbar kunde man själv plocka för ett par år sedan strax ovanför motorvägsavfarten.
– Nu plockar fåglarna de få rader vi har kvar, säger Marianne och berättar att det är sorten Korona som är favoritgubben – precis samma som Gårdsbutiken har just nu.Onsdag 17 juni 2009:

Håll traditionen levande!

Byalaget och Fortuna HGF (tidigare RIF) säljer festmärken för att kunna arrangera midsommarfirande på Krokaäng för oss Rydebäcksbor. Traditionen fungerar bara tack vare de ideella krafter som ställer upp. Låt oss alla köpa ett märke för 20 kronor och fästa det på våra kläder när vi går ner för att dansa med våra barn och barnbarn. Visa tydligt att vi ställer upp.
Och som bonus kan man även vinna på sitt nummer!


Tisdag 16 juni 2009:


Nattvandring.nu i positiva möten med ungdomar i Rydebäck

Ryktet hade gått bland ungdomarna. Nattvandrarna var på G i Rydebäck. Någon hade kollat på www.nattvandring.nu vad som väntade. Och alla hade klart för sig att man trots allt bara ville väl.
Åtta glada och positiva vuxna mötte därför glada och positiva ungdomar på stranden vid volleybollnätet, bryggan och vid grillplatsen med öppning mot havet.
Även på Rydebäcksskolan möttes nattvandrarna av ett gäng ungdomar som insåg att här kanske ändå fanns något positivt att hämta.
Bra jobbat – från ord till handling på mindre än två veckor! Många vuxna är redan engagerade och upplever att här kan man på ett ganska enkelt sätt påverka och ”göra skillnad”.


Söndag 14 juni 2009:

Nattvandrarna är på G!

Vilken entusiasm! Det känns som om vi här i Rydebäck skulle kunna flytta berg om det behövdes. Nu är tio nattvandrargrupper bildade – var och en med en ansvarig gruppledare som ser till så att gruppen kommer ut på de kvällar som inplanerats.

Vill du också vara med? Varje gruppledare tar gärna emot nya medlemmar. Kanske känner du redan någon av dem. Kontakta Milla Ruthenberg 0733-439904 eller skicka ett mail till redaktionen[at]viirydeback.se så får du mer information och placeras i en grupp som passar dig. Det gäller ju att ha trevligt samtidigt som man gör skillnad...


Johan Roskvist, som är ansvarig för Nattvandrarna i Helsingborg, var på plats för att lämna jackor och informera. Nio jackor finns nu på plats för att användas inom kort.Tisdag 9 juni 2009:


Från vänster: Christian Andersson från Nattvandrarna i Bårslöv, Bengt Ström som är Helsingborgs kommuns kontakt med Nattvandrarna, Milla Ruthenberg – Rydebäcks egen eldsjäl, Jan Pettersson från Mobila Teamet och Adrian Stegaru från Nattvandrarna i City. Även representerade, men ej med på bilden, var Polisen och övrig personal från Socialtjänsten.

39 anmälde sig som nattvandrare vid välbesökt och viktigt möte

Närmare 50-talet intresserade hade denna regniga tisdagskväll sökt sig till övervåningen på Restaurang Tegel för att ta del av informationen från Mobila Teamet, Polisen, Socialtjänsten och Nattvandrarna i Bårslöv och City.
Att det förekommer både sprit och narkotika i Rydebäck är nu inget nytt. Både Polis och Socialtjänsten bekräftade det vi kanske inte riktigt ville tro på. Och det är Rydebäcksungdomar i första hand – inte ungdomar från andra delar av Helsingborg eller Landskrona! Områdena kring Rydebäckskolan, Blidögatans Förskola, Scoutstugan och grillplatserna nere vid stranden nämndes som de mest frekventa ställena för samling kring alkohol och hasch. Även om du inte tänker bli nattvandrare kan det ju vara bra att ta en promenad förbi dessa ställen för att visa att du vet att de är där!

I tidningen Vi i Rydebäck lovade Milla Ruthenberg att dra igång nattvandring i Rydebäck om det blev minst tio som anmälde sig. Det blev 39! med tidigare löfte om ytterligare cirka 10.

– Därför har vi ett nytt möte på söndag 14 juni klockan 16 i samma lokal. Att det är så kort varsel beror på att vi vill vara organiserade före midsommar, säger Milla Ruthenberg som har vissa konkreta idéer om hur det ska gå till.

Alla ni 39 som antecknat er på listan under kvällen kommer att bli uppringda av Milla för att få mer information och lämna egna synpunkter.

Kunde du inte komma? Nu på söndag har du ännu en chans att visa att du bryr dig!

– Se till så att ungdomarna har något att göra här i Rydebäck, sade många av åhörarna.
Det ena utesluter väl inte det andra, tycker vi-i-rydebäck som har all anledning att återkomma.Måndag 1 juni 2009: INBJUDAN

Alkohol och narkotika bland ungdomar i Rydebäck!

Rykten går om att det förekommer både sprit och narkotika bland våra ungdomar i Rydebäck.
– Det är alldeles rätt, berättar Bengt Ström som arbetar inom socialtjänsten med just de här frågorna. Han är också den som håller i Helsingborg stads kontakter med Nattvandrarna.
– Under Valborgsmässonatten tog polisen hand om och hällde ut spriten för fyra minderåriga ungdomar. Några togs dessutom för ringa narkotikabrott. Och på Rydebäcksskolan, där det finns goda möjligheter att gömma sig, sitter ofta minderåriga och röker hasch och dricker öl, berättar Bengt.

INFORMATIONSMÖTE med Mobila Teamet och Polisen på ovanvåningen, Restaurang Tegel, tisdagen den 9 juni 2009 klockan 19. Välkommen alla ni som bryr er om våra ungdomar i Rydebäck. Klara planer för att starta NATTVANDRING i sommar finns. Kom på mötet, lyssna och anmäl er. Mer info kommer här på hemsidan med chans att anmäla sig direkt.
Se även information i tidningen Vi i Rydebäck 2009-4, som kommer ut i slutet av denna vecka.

Några bra länkar så länge:

www.nattvandring.nuwww.stoppalangningen.se www.fmn.org.sewww.drugsmart.comwww.bris.se