LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, april 2009
JULI 2009
Måndag 27 juli 2009:

Från vänster: Mónika Rüll, Rebecca Wiberg och Jenny Nilsson.

Miljöförvaltningen tar regelbundet badvattenprover i Rydebäck

Idag den 27 juli var det dags att ta strandbadsprov även i Rydebäck. Jenny Nilsson från Miljöförvaltningen hade med sig Mónika Rüll, som ska vikariera för Jenny under hennes barnledighet, och Rebecca Wiberg som var med i egenskap av kommunal sommarjobbare under tre veckor.
15 badplatser skulle besökas under dagen med start klockanm 7.00 på morgonen. Hittills hade Rydebäck och Tropical Beach noterats för det varmaste vattnet med 18,6 respektive 18,7 grader. På plats mättes även pH-värdet som var helt normalt. Dessutom skickas vattenprov för analys av två indikatorbakterier. Resultatet av detta kommer man att kunna läsa på badplatsen senast på måndag den 3 augusti 2009.


Allmän info just nu:

NATTVANDRARNA. Nattvandrarna i Rydebäck gör en fantastisk insats för vår ort. Känner du också för att göra en insats? På onsdag den 22 juli klockan 19 har man ytterligare ett informationsmöte för nya och ”gamla” nattvandare på ovanvåningen till Restaurang Tegel (samma lokal som Byalagets minimuseum). Drygt 40-talet aktiva nattvandare i tio grupper finns redan i dag. Det är jättebra! Men det är alltid så att ju fler man blir desto lättare blir det för var och en. Och visst är det väl en lätt insats att vandra några timmar ett par kvällar i sommar!?
Ditt engagemang gör skillnad!

HELSINGBORG.SE Har du synpunkter på eller frågor om gator, gatubelysning, parker, stränder, renhållning eller VA här i Rydebäck eller någon annanstans i Helsingborg? Då går det bra att lämna dina uppgifter till stadsbyggnadsförvaltningens kundtjänst genom att ringa 042-10 60 60 eller gå in på deras hemsida och lämna uppgifterna. Här har du en direktlänk >>>


Torsdag 9 juli 2009:

Nu bereds plats för ny skola

Bakom Rosa Kiosken gräver man just nu för vatten och avlopp till Montessoriskolan som flyttar in i nya lokaler till hösten.

– Grävningsarbetet fortsätter även under nästa vecka och sedan är det dags att ställa upp skolbyggnaderna, säger Bo Hansson som är rektor och ägare till skolan. Nu är det bråttom för allt ska vara klart till 1 augusti inför skolstarten den 18:e. Lite frågetecken är det kring elkabeln som Öresundskraft ska lägga ner från Möcklögatan.

Rydebäcks Boulehemer har blivit erbjudna och accepterat att flytta hela anläggningen till tennisbanan som ligger längst ner mot Sundet. Som plåster på såren kommer man att kunna använda de faciliteter som finns på skolan.

Ovan till höger ligger BK Boulehemernas anläggning.


Natten mellan onsdag och torsdag 1–2 juli:

Redaktionen har fått en förfrågan från en läsare:

”I natt hördes ett skrik från antagligen ett rådjur eller en annan större hjort mellan Utögatan och Alnögatan. Ett par personer var ute och gick och dessa blev tydligen för närgångna efter ett tag då djuret tystnade. Vet någon vad det var för djur?”

Har du någon förklaring kan du e-posta den till redaktionen@viirydeback.se


På vissa sidor finns PDF-dokument. För att kunna öppna dessa krävs det att du har ett program som kan visa PDF-dokument installerat, exempelvis Adobe Reader, som kan hämtas gratis. Klicka på länken Adobe Reader!