LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, april 2009
AUGUSTI 2009
Tisdag 25 augusti 2009:

Hos Scouterna i Rydebäck har man ingen på avbytarbänken

Nu ska scoutstugan med ett fantastiskt naturskönt läge nere vid Rydebäcks strand börja sjuda av liv igen. Det var god tillströmning till Rydebäcksscouternas uppstarts- och inskrivningsträff på tisdagen med samling klockan 18.30
En som sedan slutet av 80-talet varit synonym till Rydebäcks Skoutkår är Angelika Ehk. Och självklart är hon, liksom ”åldermannen” Jörgen Karlsson, på plats för att glädjas åt att Scouterna i Rydebäck är tillbaka med aktiviteter för barn från 8 år och uppåt.

– Vi planerar även för familjedagar ungefär en gång i månaden där alla kan vara med oavsett ålder eller om man är medlem, berättar Magnus Midander som är den som tagit initiativ till nystarten. Redan nu har vi nio ledare i organisationen – men självklart har vi plats för fler.
– Varje tisdag klockan 18.30 träffas vi i Scoutstugan (OBS! Se ny tid ovan). Men den mesta tiden kommer vi att vara utomhus, så det gäller att klä sig rätt. Och ”Vi har plats för alla i laget – hos oss sitter ingen på avbytarbänken”!
Det säger en del om hur man tar hand om sina medlemmar – barn och ungdomar.


Lördag/söndag 22–23 augusti 2009:

Behövlig och trivsam paus i KM-spelet.

Erfarenheten segrade vid Boulehemernas klubbmästerskap

Bouleklubben Boulehemerna i Rydebäck höll sitt klubbmästerskap i dubbelspel i boule den 22–23 augusti på de nygamla banorna vid bryggan i Rydebäck, den så kallade Strandboulevarden.
I strålande sensommarsol deltog 12 lag i mästerskapet, gruppspel på lördagen och finaler på söndagen.
Årets klubbmästare blev Wivi Nordfors /Bertil Pettersson medan Stina Andersson / Britt Rönn och Günter Carstensen / Leif Björck blev 2:a resp 3:a.
Medelåldern på vinnarna är 74+ varför man kan konstatera att det var erfarenheten som segrade då klubbens yngre medlemmar inte placerade sig i år.
Text: Anders Wiksten


Söndag 16 augusti 2009:Utanför Restaurang Tegel, från vänster: Lars Wahlgren, Elsie Andersson, Erland Rosberg, Inger Rosberg, Morgan Pålsson, Kjell Andersson, Britt-Marie Pålsson, Siv Santesson, Ingrid Spjuth, Anders Santesson, (restaurangens personal: Kocken Krölle, Sara, Milla och längst fram Marina) Rune Spjuth, Dagny, Folke Unger och Siv Unger.

”Lisas Drängar” från Träffpunkten bjöd fruarna till Tegel

Sedan flera år tillbaka är det dessa sju eldsjälar (sex herrar med en i reserv) som är lite av festfixare på Träffpunkt Rydebäck. Herrarna brukar fixa menyerna och lagat maten till såväl Grekisk och Italiensk som Dansk afton – bara för att nämna några exempel. Varje vecka har man dessutom turats om att lämna in ett spelsystem till Svenska Spel. Vinsterna har man sedan samlat på hög. När det sedan blir tillräckligt mycket bjuder man med fruarna på restaurang.

– I februari-mars någon gång var vi också på restaurang Tegel och festade på mat och dryck, berättar Siv Unger. Det är ett trevligt gäng och vi har mycket kul ihop.

PS. ”Lisas Drängar” kommer av att samordnaren på Träffpunkt Rydebäck heter Lisa (Nilsson).