LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, september 2009
SEPTEMBER 2009
Måndag 21 september 2009:

Vad är det som händer på Sundet utanför bryggan i Rydebäck?

I skymningen, strax efter klockan 19, lät det som en nödraket avfyrades från Sundet. Om man vände blickarna ut mot vattnet fick man se två båtar och en massa rödklädda figurer. Vad händer?

Förklaringen var att Sjöräddningssällskapet på uppdrag av Byalaget och Bryggruppen gjorde mätningar av djupet cirka 200 meter ut i vattnet. Det som lät som en nödraket var ”måttbandet” som sköts iväg för att man skulle slippa gå i vattnet. Nu fungerade det inte som det var tänkt och en av killarna fick ändå gå i vattnet för att mäta avståndet från uppmätt djup till bryggfästet.
Säkert kommer vi att kunna läsa mer på Byalaget hemsida eller på www.rydebacksbryggan.se


Fredag 18 september 2009:

Barnprogram, sagoläsning och meditation!

September månads nyhetsbrev från Rydebäcks Bibliotek är ute! Läs mer >>>.


Torsdag 17 september 2009:Några av deltagarna på ”eftermiddagspasset”. Från vänster Ann-Marie Andersson, Kerstin Brandt, Ulla Sunneheim, Elsa Nilsson, Jenny Aspenberg och Fritz Balhuizen.

Studiecirkeldeltagarna visade bokunderlaget på Träffpunkten

Bland programpunkterna för Träffpunkt Rydebäcks ”Septemberspecial” fanns bland annat att man kunde träffa flera av deltagarna från studiecirkeln som under tre år samlat material till boken ”RYDEBÄCK – från leråker till höghus”. Vid två tillfällen under torsdagen, 9.30–11 och 18–19.30, berättade deltagarna om projektet och visade upp sitt arbetsmaterial. (Läs mer på 2 september!)
Ett 20-tal besökare hade tagit sig till Träffpunkten på förmiddagspasset. Från vård- och omsorgsförvaltningen deltog då bland annat Eva Adolfsson – välkänd för många Rydebäcksbor.

En gul regionbuss var inhyrd för att transportera besökare fram och tillbaka från Knutpunkten.
En grön buss fanns på torget vid Träffpunkt Rydebäck och gav alla intresserade chans att prova att bland annat gå av och på med rullstol eller rullator.


Fredag 11 september 2009:

Med hissen upp 37 meter för att se utsikten från Havstornet

Lasse Schiffer är en av de framtida boende familjerna i Brf Havstornet vid stationen. Han är också webmaster på sidan www.havstornet.se som kommer att följa bygget ända till inflyttning.
Denna dag fick han tack vare välvilja från Veidekkes platschef med flera följa med kranföraren 37 meter upp för att titta på utsikten och se ner på den tredje våningen som just blivit färdig.
Titta på bilder från bygget.


Fredag 11 september 2009:

Vann ditt nummer på Rydebäcks Byalags lotteri?

Följande vinstnummer har dragits i Byalagets lotteri på Rydebäcks Dag 5 september 2009

115 Tavla av Bodil Vinke, 88 Tavla av Inga Arnbäck, 144 Figurer i Sverigedräkten, 139 Krus från Raus Stenkärlsfabrik, 29 Smidesljusstake, 81 Smidesljusstake, 59 Bag med toalettväska, 179 Weekendväska, 186 Halsband i stenkol, 36 Handsmidda krokar, 62 Halsband med glashjärta, 90 Keramikskål, 20 Ljuslykta i enalj och mässing, 150 Presentkort för lunch på Tegel, 8 Presentkort för lunch på Tegel, 60 Bok av H Mankell (avhämtad), 113 Festljus (avhämtade)
Vinsterna kan hämtas på Galleriet ons–fre kl 14 -17 uppvisande av lott.
Vinster som ej hämtats senast 2009-09-30 tillfaller Rydebäcks Byalag.
Lottariansvarig: Ingegerd Andersson
Kontrollant: Byalagets styrelse

Källa Rydebäcks Byalags hemsida: www.byalaget.com


Fredag 11 september 2009:

Inbjudan:

Gratis ”prova-på-golf” för killar och tjejer åk 4–6

Krokahus Fritidsgård har inlett samarbete med Rya Golfklubb och erbjuder tjejer och killar i årskurs 4–6 att komma och träna golf helt kostnadsfritt med utbildad instruktör, Emma Hansson!
Fyra onsdagar mellan kl 15 och 16. Start 23 september 2009. Samling på Rya rangen.
ANMÄLAN till Marcus Andersson-Hjälte på Krokahus Fritidsgård 042-104191
Max antal deltagare – så först till kvarn gäller! Läs mer.


Söndag 6 september 2009:

Dressyrlaget från Rydebäcks Ryttarförening. Från vänster Hanna Bodén med Champion, Kimberly Jendel, Emma Lindén och Emma Ceberg med Ariel.

Rydebäcks RF nära final i knockouttävling, dressyr LC för ponny

Söndagen den 6 september 2009 hade Rydebäcks Ryttarförening bjudit in Vellinge HSF till till Månsgård för att göra upp om finalplatsen i Skånes knockouttävling, dressyr LC för ponny. Båda lagen hade tidigare tagit sig vidare från den första omgången. Trots att två av Rydebäckstjejerna individuellt, Hanna Bodén och Emma Ceberg, delade förstaplatsen med exakt samma poäng och 68,57% kunde Vellinge dra sig segrande ur striden med endast sju poängs övervikt.
Klubben och laget kan ändå känna sig stolta över insatsen att för första gången ha tagit sig vidare i en knockouttävling och dessutom inte vara långt från en final...

Klubben har idag flera mycket lovande dressyrtjejer som redan och ännu flitigare kommer att finnas med långt fram i resultatlistorna på tävlingar runt om i Skåne. Läs mer om klubben.


Lördag 5 september 2009 tidigt på kvällen:

Fullständigt fullpackat – inte en stol ledig på Rydebäcks Pizzeria

Nu väntar vi bara på förklaringen....
Ryktet säger att männen hade herrmiddag och att fruar/mammor med barn kände för att träffas och hitta på något eget...

Och här kommer förklaringen direkt från källan:

Anders och Alex två Rydebäckare har sedan 4 år anordnat en herrmiddag där flertalet deltagare bor i Rydebäck. Det var alltså flera hushåll som på lördagskvällen bestod av enbart mammor och barn. Mammorna Jenny & Tez tänkte därför att vi gör det enkelt för oss, slipper disk och planering men får ändå social samvaro. Jenny bokade helt sonika upp hela pizzerian och 29 mammor och barn invaderade stället, åt och trivdes och i vanlig ordning blev alla barn bjudna på klubba. Det hela blev mycket lyckat och vi gör säkert om det nästa år igen. Planering för nästa års herrmiddag är nämligen på söndagen redan igång...


Lördag 5 september 2009:


Rydebäcks Dag

Hällande regn klockan 9, men mest uppehåll resten av lördagen – fram till klockan 14. Vädret är ju en bidragande faktor när vi rydebäcksbor ska komma på de aktiviteter som ideella organisationer m fl lockar med en lördag i september. Mest folk var det på Fortuna HGFs loppis inne i gymnastiksalen under tak. Annars såg vi på torget bland annat Byalagets byta-växer-aktivitet, växt-tryck med färg för barn, Träffpunkt Rydebäcks förbeställning av Rydebäcksboken, Kyrkans utställning om dopet, Gripens bollkastning med fina vinster för barn, godisutdelning, tips-frågor och inbjudan till en kväll på banken, SPFs kaklotteri och inne i biblioteket spelade Hasse Persson band medan personalen sålde böcker för 5 kronor – eller en hel påse för 20. På Träffpunkten fanns många utställare som visade sina alster i ”stora salen”. Rydebäcks Konditori bjöd på kaffe/saft och ”Rydebäckssemla”!

Vill du ser fler bilder som togs under dagen kan du gå in på Vi i Rydebäcks speciella bildgalleri.
http://bilder.viirydeback.se


Rydebäcks Byalag hade växtbytardag för första gången.


Pia och Mats Fagerberg tyckte att Gripens frågor var lite knepiga. Hur skulle man veta vilken gata Johan Wissman bott på när de inte bodde i Rydebäck på den tiden?

Fredag 4 september:

Uppdaterad utgivningsplan för tidningen Vi i Rydebäck!

Nästa nummer 2009-6 utkommer vecka 42, 12–18 oktober 2009.
Boka annonsplats senast 28 september!
Ladda hem utgivningsplan, prislista och teknisk information.


Onsdag 2 september 2009:

Prominenta jubileumsdeltagare från vänster: Anna-Brita Olsson – fd ordförande, Rune Spjuth – vice ordförande och medlemsansvarig, Barbäl Kallenberg – sekreterare, Stig Garter – ordförande, Kerstin Brandt – fd ordförande och Birgitta Arhusiander – vice ordförande i SPF samorganisation i Helsingborg.

25-årsjubileum med SPF i Rydebäck

Ett 80-tal medlemmar från Sveriges Pensionärsförbund (SPF) i Rydebäck hade hörsammat kallelsen till kombinerat månadsmöte och 25-årsjubileum med middag på Restaurang Tegel i Rydebäck.
– Idag är vi cirka 320 medlemmar här i Rydebäck. Jag var med redan i starten men då bara i egenskap av Gårdsrådets ordförande på Krokahus där man hade de första mötena, berättar Rune Spjuth som nu är vice ordförande och medlemsansvarig i SPF Rydebäck.

Läs mer i boken ”RYDEBÄCK – från leråker till höghus” som kommer ut den 7 november 2009.


Onsdag 2 september 2009:
Ny bok om Rydebäck!

För tre år sedan startade studiecirkeln ”Rydebäck förr och nu” på Träffpunkt Rydebäck.
Gruppen har träffats en gång i månaden. Material har samlats in, intervjuer har gjorts och mycket arbete har lagts ner. Nu kommer resultatet i form av boken: ”RYDEBÄCK – från leråker till höghus”.
Boken kan förbeställas på Träffpunkt Rydebäck, Frösögatan 3, Rydebäcks Centrum.
Telefon 042-10 44 80, tisd och torsd kl 9–12
Förbeställ boken t o m 29 september 2009
för 200 kr (ord pris 250 kr).
Boken kan hämtas på Träffpunkt Rydebäck tidigast den 7 november 2009. Samma dag firar träffpunkten 5 år i de nya lokalerna.

Läs vad HD skrev idag >>>


Tisdag 1 september 2009:

Från och med nästa vecka byter Scouterna tid till måndagar

Nu blir det måndagar, med start den 7 september mellan klockan 18 och 19.30, som blir ”scouttid” i Rydebäck.
– Vi byter dag och tid för att ännu fler ska kunna vara med. Så välkommen alla över 8 år till scoutstugan vid stranden i Rydebäck måndagar 18–19.30. Ring mig gärna 070-553 63 31 om ni har några frågor, säger Magnus Midander.