LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, april 2009
NOVEMBER 2009
Första advent, söndag 29 november 2009:

Barnkören Snäckorna fick rungande applåder på första advent

Första advent i Rydebäcks kyrka. Strax före klockan 14, när gudstjänsten skulle börja, var kyrkan fullsatt. Närmare 200 besökare var på plats. Men så skulle också Rydebäcks barnkör Snäckorna under ledning av Ingrid Forsman uppträda. Snäckorna är en lågstadiekör, som har cirka 30 medlemmar och övar i kyrkan på tisdagar mellan klockan 15 och 15.45.
– Under våren nästa år ska vi sjunga in en skiva, berättar Ingrid. Mer om det kommer ni att kunna läsa i första numret av papperstidningen Vi i Rydebäck 2010.

Alla gudstjänstbesökare skulle också få med sig hem den nya boken SEDD BERÖRD ENGAGERAD. Den har tillkommit med anledning av att de fyra församlingarna i Kvistofta pastorat går samman från och med nästa år.
– Den som är intresserad kan komma hit till kyrkan och få en egen bok, säger Gisela Pernrup som höll i dagens gudstjänst och som även varit med i redaktionen för att ta fram boken.

Efter gudstjänsten var det många som stannade kvar och fikade i församlingshemmet...


Lördag 21 november 2009:

Bild och text: Håkan Börnesjö

Fortuna FF F99 har gjort det igen!

Lördagen den 21 november deltog Fortuna FF's flickor 99 (F10) upp i inomhusturneringen ”Billecupen” i Billesholm.
Fortuna FF ställde upp med två jämna lag där prestationerna i gruppspelet överlag var bra men med en förlust för vardera laget. Detta medförde inför sista matchen i gruppspelet att Fortuna FF1 (röd), var tvugna att vinna sin sista match med 10 mål för att gå vidare till semifinal och Fortuna FF2 (svart) var tvingade att vinna sin match samtidigt som de var beroende av att Eskilsminne IF skulle vinna över Ängelholm FF!
Båda lagen gjorde det de skulle och efter vinst från båda lagen i semifinalen stod finalen i Billecupen 2009 mellan Fortuna FF’s två flicklag, där Fortuna FF2 efter en hård och jämn kamp tog hem segern med siffrorna 3-4!
Läs mer på www.fortunaff.se


Lördag 21 november 2009:

I finalomgången red från vänster: Stina Sundström, Liza Bodén, Emma Ceberg, Hanna Bodén och Emma Lindén. Lagledare var Gertie Bodén.

Rydebäcks dressyrtjejer blev 2:a i ponnyallsvenskans div 2

Vilket gäng! När Rydebäcks dressyrlag gick till final i ponnyallsvenskans division 2 hade man uppnått alla förväntningar med råge. Det var första gången den lilla klubben hade anmält ett dressyrlag till ponnyallsvenskan.
32 Skånelag kom till start. Och efter två tuffa kvalomgångar, i Hästhagen och i Skabersjö, under oktober och november återstod 10 lag och det var dags för final hos Torns RF utanför Lund.
Här kammade tjejerna helt otippat hem en total 2:a plats (dressyr + häst-vid-hand). Många höjde nog på ögonbrynen och undrade var Rydebäckslaget kom ifrån... de hade ju aldrig varit med tidigare. Segrade gjorde Torns RF och 3:a kom Willands RF.
Tjejerna som via kvalomgångar och final tillsammans nått denna framgång är Hanna Bodén, Liza Bodén, Emma Ceberg, Emilia Haraldson, Emma Lindén och Stina Sundström.

Läs mer på hd.se och rydebacksrf.se


Lördag 14 november 2009:
Har du sett hur det sprallat till i vattnet bredvid promenadstigen? Då kan det vara en öring som är i lektagen. Det känns lite overkligt att se stora öringar försöka ta sig mot strömmen upp i vår lilla å – mitt i Rydebäck.

Nu är det full fart i bäckarna i Rydebäck – öringarna leker!

Mitt i Rydebäck rinner Heabäcken. Här leker öringarna i oktober–december i gropar, som de grävt åt sig i bottengruset i strömmande vatten. Embryot utvecklas i det befruktade romkornet inne i gruset under vintern och ynglen kläcks tidigt på våren nära 2 cm långa. Ungfisken lever i bäck eller å mellan ett och två år. I april–maj går ungfisken, som kallas ”smolt” i täta stim ut i havet. Tillväxten i havet varierar mellan 1–7 år och de könsmogna fiskarna går då upp i ån igen för lek.


Förhandsbesked om lördag 7 november 2009:

5-årsjubileum på Träffpunkten – Rydebäcksboken ute!

På lördag firas 5-årsjubileum på Träffpunkt Rydebäck och i Biblioteket mellan klockan 11 och 13.
Boken ”Rydebäck – från leråker till höghus” är klar att hämtas och/eller köpas.
Alla bjuds på fika i Caféet och de 50 första besökarna får även en bit tårta!
Trollkarl Johny DeVille visar sina trix på Biblioteket klockan 12.

PS. Biblioteket har kommit med ett nyhetsbrev för november månad. Klicka HÄR!


Söndag 1 november 2009:

Nya skånelängor av keramik

Nu har vi fått ytterligare bilder på Skånelängor
– underbara små konstverk oftast tillverkade under lågstadietiden, år 1–3, i Rydebäck.
Se miniutställningen av Skånelängor här på hemsidan – så lika och så olika....
Här heter byggmästaren Marcus Lindqvist.
Har du en där hemma? Läs mer >>