LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, april 2009

DECEMBER 2009
19 december 2009:

”Rydebäcksbryggan dyrare än beräknad”

– Vi måste omedelbart få till en upphandling för att klara en byggstart i vår och invigning i juni, säger Magnus Midander till Helsingborgs Dagblad. Läs mer om vad projektledaren Hanne Hansen på Stadsbyggnadsförvaltningen säger till hd.se


14 december 2009:

Fortuna förskola lussade för föräldrar och på gruppboendet intill

Denna kalla måndagmorgon fick barn och föräldrar på Föräldrakooperativet Fortuna stiga ur sängen extra tidigt. Det var nämligen dags att lussa...
Morgonen inleddes på den lilla förskolan med lussefirande och fika tillsammans med barnens föräldrar, som också driver förskolan i egen regi.
Och sedan var det dags att göra ett besök på gruppboendet i huset alledeles intill. Ingen hade varit där tidigare – så bara det var en upplevelse.
– Sångerna började barnen träna in redan i oktober, men själva lusseuppträdandet har vi bara tränat de senaste två veckorna, säger Anette Tellhed som är anställd förskollärare på Föräldrakooperativet Fortuna. Att gå till Gruppboendet här intill och sjunga är ett stort steg för många av barnen.
Och Gruppboendet LSS Utögatan med fem vuxna brukare, som har egna lägenheter i huset, såg ut att uppskatta besöket. Det var det enda riktiga lussetåget man hade sett i år – förutom på TV förstås...

Vill ni se fler bilder kan ni gå in på http://bilder.viirydeback.se
13 december 2009:
Tilda Schönbeck var Lucia på sin ponny Maybel. Här flankeras de av från vänster: Amanda Birgestrand Jönsson, Jenny Lindskog, Matilda Birgestrand Jönsson, Kimberly Jendel, Madlene Nilsson och Emilia Haraldson.

Rydebäcks Ryttarförening hade Luciashow till häst på Månsgård

Att upprepa förra årets succé med Luciashowen skulle nog inte låta göras...
Men tänk så fel man kan ha! I år hade klubben möstrat 13 olika hästar med ryttare och ett antal ledsagare. Allt från en liten shetlandsponny till en fullvuxen PRE-hingst fanns med i Luciatåget.
De närmare 200 små och stora åskådarna fick se och höra Lucia med tärnor och tomtar sjunga julens sånger. Den uppskattade och mycket väl genomförda kadriljen med sex ekipage hade kanske till och med platsat i ännu ”finare” sammanhang.
För barnen var det säkert tomteritten och efterföljande ponnyridning som var höjdpunkten. Och i serveringen fanns både glögg, lussebullar, pepparkakor, klementiner…

Se fler bilder på klubbens hemsida www.rydebacksrf.se

Till höger: Lisa Meviken och Lotta Börnesjö i serveringen var två av många föräldrar som gjort det hela möjligt...


6 december 2009:

Lars Hildingsson och Anders Pregler är glada julgransförsäljare som bor i Rydebäck och tillhör Lions i Vallåkra-Rydebäck. Under söndag förmiddag den 6 december ställer de gärna upp för den goda sakens skull.

Lions julgransförsäljning i full gång mellan 11 och 22 december!

Sedan många år tillbaka säljer Lions Vallåkra-Rydebäck julgranar i anslutning till parkeringen i Rydebäcks centrum. I går, lördagen den 5 december, var det dags att dra igång försäljningen igen. Men bara denna helg till att börja med. På fredag 11/12 drar det igång på allvar!
Nästan alla medlemmar ställer upp med vardera två pass under perioden. Mellan 15 och 20 tusen kronor räknar man med att få in bara på julgransförsäljningen. Totalt med annan verksamhet bidrar klubben varje år med 75–80 tusen kronor till aktiviteter för barn och gamla i vårt område.

Visst är det väl värt att köpa granen av Lions!