LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, februari 2010
FEBRUARI 2010
På förmiddagen den 2 februari 2010:

Många har sett häger vid Heabäcken – alla hade inte kamera med!

En av våra fågelvänner är hägern som gärna plaskar omkring i den kalla Heabäcken här i Rydebäck.
– Kommer man för nära flyttar han sig upp på land och ställer sig med indraget huvud och ser sur ut, meddelar Tage Eriksson som fotograferat och skickat in bilden till Vi i Rydebäck.


Måndag 8 februari 2010:

Nyhetsbrev från Rydebäcks Bibliotek

Februari månads nyhetsbrev är ute...


Söndag 14 februari 2010:

Lions Vallåkra-Rydebäck arrangerade konsert i Fjärestads kyrka

Två konserter hölls på söndagen i Fjärestads kyrka. Det var fullsatt i den vackra kyrkan när Sanna Nielsen sjöng, Magnus Johansson spelade trumpet och Marcos Ubeda ackompanjerade.
Marcos var nyligen hemkommen från Melodifestivalens deltävling i Sandviken. Han var en av kompositörerna till låten ”We can work it out” med Andreas Johnson som gick vidare till final.
Han har också skrivit Sanna Nielsens nya singel ”Devotion” som hon sjöng i kyrkan. Magnus Johansson framförde bland annat ”Oh mein Papa” på sin allra första trumpet som han fick i sexårsåldern.

Konserten arrangerades av Lions Club Vallåkra-Rydebäck. Överskottet på 25000 kronor går till hjälparbetet i Haiti.

Fredag 19 februari 2010:


Vilken härlig vinter!

Just idag snöade det igen och nu var det extra bra kramsnö. På många ställen i Rydebäck kan man i dagarna se den ena härliga ”gubben” efter den andra…

På Alnögatan hittade vi den här nybyggda ”fullsize-gubben” med en frisyr som verkligen stack ut.

Bilden till höger: Det var Benjamin Johansson (den minsta av de tre killarna) som tillsammans med morbror Rasmus Fagerlund rullat stora snöbollar och byggt snögubben. Lite hjälp hade de nog fått av Andreas Volmer, som bor i samma hus som Benjamin.

Även den sittande gubben nedan finns att beskåda på Alnögatan. Men han har redan suttit där ett tag och blivit lite översnöad…Förhandsinformation:

Nattvandrarna i Rydebäck fortsätter att gå…

Vi i Rydebäck är tacksamma för alla som ställer upp för vår ort. Det är en fantastiskt värdefull insats som våra nattvandrare gör!
Vill du också vara med och göra en insats någon fredag eller lördag under våren?

Torsdagen den 4 mars 2010 klockan 19 samlas alla som vill vara med och hjälpa till på övervåningen till Restaurang Tegel. Gå med och du får frisk luft och motion på köpet!

– Jag litar på och hoppas att alla ”gamla nattvandrare” också kommer. Vi ska göra upp nytt schema för våren, hälsar Milla som är eldsjälen bakom Rydebäcks Nattvandrare.