LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, mars 2010
MARS 2010
Förhandsinformation:

Nattvandrarna i Rydebäck fortsätter att gå…

Vi i Rydebäck är tacksamma för alla som ställer upp för vår ort. Det är en fantastiskt värdefull insats som våra nattvandrare gör!
Vill du också vara med och göra en insats någon fredag eller lördag under våren?

Torsdagen den 4 mars 2010 klockan 19 samlas alla som vill vara med och hjälpa till på övervåningen till Restaurang Tegel. Gå med och du får frisk luft och motion på köpet!

– Jag litar på och hoppas att alla ”gamla nattvandrare” också kommer. Vi ska göra upp nytt schema för våren, hälsar Milla som är eldsjälen bakom Rydebäcks Nattvandrare.Måndag 8 mars 2010:

Nyhetsbrev från Rydebäcks Bibliotek

Mars månads nyhetsbrev är ute...


Måndag 8 mars 2010:

Spänningen var stor bland de som för första gången skulle få titta på sina nya lägenheter…

På besök inne i Havstornet vid Rydebäcks station


Måndag den 8 mars var det visning av de första fyra våningarna för alla som köpt bostadsrätt i Havstornet. Dagen efter för de som köpt högre upp…
Det allmänna omdömet var att lägenheterna kändes ljusa och faktiskt större än man trott.
– Alla lägenheterna är nu sålda och det sista kontraktet skrevs på förra veckan berättar, Susanne Durgaram som är kundhanterare åt Veidekke.
– Och vi har haft tur med vädret. Allt löper som det ska och ställningarna tror vi ska kunna tas bort i början av april, informerar Jonas Petersson som är Veidekkes projektchef.

Inflyttning är lovad till vecka 28.Susanne Durgaram, Jonas Petersson, Sara Kjellberg och Martin Böök ställde upp och svarade på frågor av olika karaktär.

Torsdag 11 mars 2010:

Stig Andersson plockade fram dragspelet till allsången efter sopplunch på Träffpunkt Rydebäck i Centrum

Sopplunch och allsång på Träffpunkt Rydebäck

Kul idé och jättegod soppa. På menyn fanns för dagen ”Kerstins kräftsoppa á la Kavli”.
– O nej, jag gör inte soppan varje gång. Vi hjälps åt, berättar Kerstin Brandt som är ordförande i föreningen Träffpunkt Rydebäck.

”Panchisvarning på dragspelet”, tyckte någon som inte uppnått åldern men som samtidigt tyckte det var riktigt trevligt.
– Förr spelade jag tillsammans med någa andra på fester och andra tillställningar, berättar Stig Andersson som plockat fram sitt värdefulla dragspel, inköpt för en spottstyver i sammanhanget.

Nästa sopplunch i kombination med allsång är den 22 april 2010. Start klockan 14.
Föranmälan (senast tisdagen före på 042-10 44 80) till soppan som kostar 40–50 kronor.
Allsången är gratis och det går bra att bara välja en av aktiviteterna.


Lördag 13 mars 2010:

Öppet Hus på många förskolor i Rydebäck

Blidögatans båda förskolor (kl 10–13), Vindögatans förskola (kl 10–13) och Rydebäcks Montessoriförskola, Särögatan/Svanögatan (kl 11–13) håller öppet hus i dag lördag den 13 mars!
ALLA intresserade hälsas välkommen!


Torsdag 18 mars 2010:

Pink Ladies
tränar inför körtävling

Här får ni ett litet smakprov…

Varje torsdag mellan klockan 16.30 och 17.30 tränar närmare 20 tjejer i musiksalen på Rydebäcksskolan.

– Den 5 juni ska kören vara med och tävla mot ytterligare tre ungdomskörer i en stor final på Sundstorget, berättar Siw Leijon som är körledare för tjejerna och gärna ser att fler dyker upp till träningen så fort som möjligt.


Lördag 20 mars 2010:

Dan Bornemark hade gemytlig dialog med många ur publiken – både små och stora…

Livsloppet i Rydebäck bjöd på många olika aktiviteter…

Barn från fyra olika körer fyllde Rydebäcks kyrka under två konserter på lördagen. Snäckorna, Sångkompaniet, Körallerna och Sångbubblorna bjöd på flera smakprov från skivan som de håller på att spela in. Körerna leddes som vanligt av Ingrid Forsman, men man har även hjälp av Dan Bornemark vid inspelningen av skivan. Den kommer att heta Hej Gud och ska delas ut till alla 4-åringar som tidigare döpts i församlingen. Skivan kommer även att säljas för 50 kronor.
Dan Bornemark satte färg på konserterna med sin musikalitet och lekfullhet. Hela publiken fick vara med och försöka prata Geggamoja. Han gav också prov på olika applåder, bland annat klisterapplåden som var ganska seg…
– Det har varit jättekul att jobba ihop med barnen, tycker Dan Bornemark som slutligen också sjöng sin mamma Gullans odödliga ”Sudda bort din sura min”. Då kunde alla föräldrar i publiken sjunga med.
Körens konserter var en del av Livsloppet 2010 som arrangeras av kyrkan för att hjälpa människor som drabbats av katastrofer. Under dagen kunde man också delta i en tipspromenad, äta våfflor i församlingshemmet och prova på att spela boule.


– Mycket trevlig tipsrunda och en bra anledning att ”lura ut” sönerna Fredrik och Jacob trots att vädret inte direkt inbjuder till utevistelse menar pappa Johan Alexon.

Två konstnärer ställer ut på Galleri Bruket i Rydebäck (ovanvåningen på Restaurang Tegel). Utställningen pågår över påsken till och med den 11 april. Det är Rydebäcks egen Inga Arnbäck med olja (även nere i restaurangen) och Stig-Arne Johansson från Kävlinge, som ställer ut smide.
Se öppettider på Galleri Brukets hemsida.

– Redan klockan sju i morse var jag på benen för att hinna sätta ut pilar och tavlor för att folk skulle hitta hit, säger Inga. Men det gör jag gärna – det är kul att så mycket folk kommer och tittar.

– Det här är faktiskt 5:e året i rad, berättar Stig-Arne som sysslat med smide i hela sitt liv men numera enbart som konstnär.
Han gör även bruksföremål: Innanför entrén på Tegel hänger i taket ett pampigt vikingaskepp i smide, som är avsett för vinglas mm.

Även Byalagets idogt arbetande kassör Ingegerd Andersson var på plats för att registrera försäljningen och ta emot medlemsavgift för Rydebäcks Byalag och Konstföreningen.


Inga Arnbäck och Stig-Arne Johansson framför en av Ingas färgsprakande målningar.


Byalagets kassör Ingegerd Andersson bjöd på gratislotter. Inga och Stig-Arne hade skänkt varsitt pris att lotta ut bland besökarna. Vilket nummer som vann kommer du att kunna läsa här så fort vi får reda på det.

Tisdag 30 mars 2010:

Nyhetsbrev från Rydebäcks Bibliotek

April månads nyhetsbrev är redan ute...