LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, maj 2010
MAJ 2010
Måndag 3 maj 2010:

Spänd förväntan – nu kommer ”ankorna”... Se fler bilder från evenemanget: Klicka här!

Pl-ankrace i Råå-ån med Lions Club Vallåkra-Rydebäck

För 11:e året i rad arrangerade Lions Vallåkra-Rydebäck Pl-ankrace i Råå-ån. 800 ”Ankor”, numrerade träbitar, släpptes vid Vallåkra Stenkärlsfabrik och gick i mål i höjd med Borgen. Alla lotter/certifikat á 30 kronor till ankracet var sålda och gav ett fint tillskott till Lions hjälpverksamhet. Härligt väder gjorde att många hade tagit med sig picknickkorg vars innehåll avnjöts på slänten i gröngräset intill Stenkärlsfabriken. Jönssons Brass underhöll innan det var dags för prisutdelning. President Claes Håkansson passade på att ”på riktigt” lämna över flera stipendier som beslutats om under slutet av 2009 och början av detta år. Här fick bland annat Rydebäcks Scoutkår genom Magnus Midander officiellt ta emot renoveringsbidraget till scoutstugan.

80 sponsrade vinster till ett värde av mer än 15.000 kronor lämnades sedan ut i rask takt. Förstapriset var biljetter till musikalen Singin in the Rain, 3-rätters middag på Malmö Opera och övernattning på Hotel Noble House – allt för två personer. Vinnare var ”Anka nummer 201” och Åsa Borg som hämtade ut sitt pris tillsammans med dottern Siri.

Var 10:e anka var en vinnare:

Nu ser vi fram mot nästa års ”Pl-ankrace”!

Se fler bilder från ”Ankracet”. Fotograf: Magnus Midander och John Örnberg


Torsdag 6 maj 2010:

Aktiviteter på Rydebäcks Bibliotek under maj månad

Maj månads nyhetsbrev är ute... Klicka på på logotypen här till höger!


Förhandsmeddelande 7 maj 2010:

Drive In för tonåringar i Rydebäcks Idrottshall 15 maj kl 18–23

I samarbete med Krokahus Fritidsgård kommer Fortuna HGF att hålla öppet hus i Idrottshallen och klubbstugan för ortens tonåringar lördagen den 15 maj mellan klockan 18 och 23.
Mer info finns på hemsidan www.fortunahgf.se

– Det här är en aktivitet som vi nu testar för våra tonåringar i Rydebäck. Om det hela faller väl ut är avsikten att göra det till återkommande aktiviteter ett par lördagskvällar i månaden under hösten, säger Ronney Persson på kansliet för Fortuna HGF.


Söndag 9 maj 2010:

Bamsegympan med barn och ledare hade flest deltagare på golvet under uppvisningen.

Välbesökt våruppvisning med Fortuna HGF i Rydebäckshallen

Det var inte lätt att räkna ut hur många som samtidigt befann sig i hallen. Men att det var någonstans runt 600 barn och vuxna är nog ingen överdrift.

Våruppvisningen var en naturlig avslutning på den omfattande verksamhet som varit under våren. Besökarna fick se härlig Bamsegympa, show- och streetinspirerad dans med skön koreografi och en del redskaps- och äventyrsgympa med poängjakt.

Nu tar Fortuna HGFs alla grupper sommaruppehåll och återkommer i början av september.

Den som är intresserad av att vara ledare i någon av grupperna kan höra av sig direkt till Ingrid Malmberg 0704-68 08 81 eller e-posta fortunahgf@telia.comTisdag 11 maj 2010:

Kommunalrådet och socialnämndens ordförande i Helsingborg Thomas Finnborg, fritidschef Hans Egger och föredragshållaren Lou Rossling svarade på frågor från Rydebäcksborna.

Nattvandrarna hade inspirerande kick-off i Rydebäcks kyrka

Milla Ruthenberg, engagerad nattvandrare i Rydebäck.


Ett 50-tal personer hade mött upp när nattvandrarna hade kickoff i Rydebäcks kyrka på tisdagskvällen den 11 maj. Rydebäck är den ort i Helsingborg som i dag har flest nattvandrare. Milla Ruthenberg, som organiserar nattvandringen på orten, tyckte ändå att det behövdes en inspirerande återstart inför sommaren.
Lou Rossling höll föredrag där hon bland annat pratade om vuxna som de ungas förebilder och att det gäller att möta sina rädslor på ett positivt sätt.
Socialnämndens ordförande Thomas Finnborg (M) framhöll att det folkliga engagemanget är avgörande för att skapa ett tryggt samhälle.
Bengt Ström, som är huvudansvarig för nattvandrarna i Helsingborg, sa att han var mycket stolt över hur nattvandringen växt det senaste året.
Fritidschefen Hans Egger kommenterade bland annat den planerade skateanläggningen som aldrig verkar bli verklighet i Rydebäck. Egger sa att Rydebäcksborna måste vara överens om var de vill att den ska ligga.
Ett antal nya nattvandrare anmälde sig efter mötet och alla var mycket nöjda med det två timmar långa programmet.

Du som missade kick-offen har ändå chans att engagera dig som nattvandrare i sommar. Det handlar om att avsätta 1–2 kvällar under en 6-veckorsperiod för att ”vandringsschemat” ska fungera. Ring Milla och anmäl ditt intresse på 0733-43 99 04, e-posta rydeback@nattvandring.nu eller ladda hem bifogad pdf, skriv ut, fyll i och lämna i brevlådan på Träffpunkten i Rydebäck.
Torsdag 13 maj 2010:

Rydebäck har en idrottsplats med gräsplan som duger!

Apropå mötet mellan HIF:s och Landskrona BoIS U-21 lag. Nu kan vi i Rydebäck sträcka på oss (uppmanar Walle Holmberg). Kolla Sportbloggen på hd.se


Söndag 16 maj 2010:

Från Bårslövsstationen kom tjänstgörande insatsstyrka från vänster: Urban Stoltz, Niclas Nielsen, Jenny Lundvall, Peter Englund och Egon Kvist.

Brandförsvaret övade på Havstornet i Rydebäck

I Helsingborg finns tre bemannade brandstationer; Gåsebäck i centrum, Berga och Bårslöv. Dygnet runt finns på varje station fem heltidsanställda brandmän. Totalt finns tolv sådana insatsstyrkor i Helsingborg.

För vår del är det styrkan i Bårslöv som kommer om det börjar brinna. De har även Råå att övervaka. Men innan det blir skarpt läge passar man på att orientera sig i området och kollar nya objekt. Det är därför man är i Rydebäck i dag.
– Vi har precis fått en ny stegbil och passar därför på att öva innan någon flyttar in i huset för då stör vi minst, berättar Peter Englund som är styrkeledare och därför får bära den gula hjälmen. Jenny Lundvall, som för övrigt bor i Rydebäck, är den som står för utbildningen på stegbilen.

Vid större bränder kallar man in fler brandmän även från intilliggande orter. Så var fallet vid storbranden i tryckeribyggnaden vid Ängelholmsvägen tidigare i vår.

Stegen nådde utan problem upp till allra högsta våningen på Havstornet i Rydebäck.Torsdag 27 maj 2010:


”Hållbart samhällsbyggande”

Plan- och bostadsdagarna 2010 har i år som tema ”Hållbart samhällsbyggande”. Länsstyrelsens medarbetare runt om i landet samlas på Dunkers kulturhus i Helsingborg den 26 och 27 maj med en extradag – Öresund runt – den 28 maj.

På torsdagen var det dags för studiebesök till bland annat Rydebäck för de drygt 40-talet deltagare som valt temat ”Infrastruktur och bostadsutveckling”.
Hos oss tittade man på utvecklingen av ortens centrum och utmaningen att binda samman den befintliga orten med stationen. En pågående utmaning…

Redan på Knutpunkten fick deltagarna, med start klockan 8, ta del av ”Rydebäcks omvandling från villaförort till stationsort”.
15 minuter fick Eva Adolfson från Vård- och omsorgsförvaltningen på sig för detta ämne.
Sedan var det tåg till Rydebäck och information från Skånetrafiken. Därefter rundvandring i Rydebäck där Magnus Ydmark, som är översiktsplanearkitekt från Helsingborg, visade runt och berättade i en knapp halvtimme innan det var dags att kliva på tåget igen med riktning mot Malmö och Hjärup.

Bild till vänster: Magnus Ydmark, översiktsplanearkitekt på Stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborg.


Söndag 30 maj 2010:

Hemmaryttarna Emma, Carolina och Tilda fick dela på andraplatsen i årets maskeradhoppning på Månsgård.

Maskeradhoppning på Månsgård

Under flera år har Rydebäcks Ryttarförening arrangerat maskeradhoppning i form av sk ”Pay & Ride” på Månsgård i Rydebäck. Knappt 40 starter hann man med innan regnet blev alltför påtagligt. Utklädningen var frivillig och uppskattades kanske mest av de yngre ryttarna.

Fantasin var det inget fel på – här fanns bland annat clown, prinsessa och riddare. Alla hade lagt ner mycket möda och förstapriset till bäst utklädda ekipage gick till Ida Persson på ponnyn Dido (se bild till höger). Ekipaget kom från Åstorpsortens Ryttarförening. Tre andrapriser delades ut till hemmaryttarna Emma Lindén på Stenbroåsens Ante, Carolina Bengtsson på Bell och Tilda Schönbeck på Cleo. Månsgård Ridsport och Agnete Månsson hade sponsat priserna.
Detta var klubbens sista planerade Pay & Ride före sommaruppehållet. Närmast ska klubben åka till Dagstorp nästa helg för att rida terräng.