LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, maj 2010
JULI 2010

Fredag 23 juli 2010:

BRA ATT VARA OBSERVANT

Varning för tjuvar idag! ”Nu blåses faran över” – för denna gång...

Många hus på Alnögatan har fått genomskinliga plastpluppar monterade på ytterdörrarnas lås idag. Kolla dina egna dörrar och underrätta alla grannar genast!
Håll ögonen öppna och rapportera okända personer/bilar till polisen. Polisen är underrättad.

PS. Kan också vara lite ”bus” – men bäst att vara förbereddd!

Det var ett pojkstreck denna gång, en kille på ca 6 år som skämdes ganska mycket när han konfronterades...


Måndag 26 juli 2010:

Roger Ekström är inhyrd av Peab som expert på vatten och fiskvård. Han ska se till så att miljön skonas så långt som möjligt i ombyggnadsarbetet med Heabäcken.


Känsligt läge för öringen när Heabäcken rensas och breddas

Många undrar vad man håller på med i Heabäcken. Stadsbyggnadsförvaltningen har nu tagit tag i problemet med översvämningarna som inträffat med jämna mellanrum de senaste åren.
Under många år har man hårdgjort (asfalterat och byggt) på marken runt Heabäcken men inte tagit hänsyn till att avrinningen hela tiden ökat. Nu bygger man vidare med bostäder och vägar även öster om Sandövägen och det kommer att innebära ännu större påfrestningar på bäcken.
Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp (NSVA) har, tillsammans med folk från Peab och fiskvårdaren Roger Ekström, inlett arbetet med att skapa förutsättningar för bäcken att kunna ta emot större volym dagvatten.
– Vi röjer, fasar av kanterna och anordnar utjämningsmagasin (mindre dammar) där det passar i naturen. Betongtrummorna som leder vattnet under gång- och cykelvägarna är gamla och trånga, berättar Roger Ekström som är den som har koll på att öringen inte drabbas av det omfattande arbetet. Vi har garderat oss på alla sätt och vi kan till och med tillföra syre om det skulle behövas.
I slutet av september i år räknar man med att jobbet ska vara klart. Men då har man tyvärr inte kommit ända fram där Heabäcken flyter ihop med Rydebäcken. Där ”kohagen” börjar beräknas pengarna vara slut...
Mer om Heabäcken, öringar, dagvatten och våtmarker i nästa nummer av Vi i Rydebäck, som kommer ut i slutet av augusti.


Torsdag 29 juli 2010:

Utanför redaktionens fönster (vid stationen/ändhållplatsen i Rydebäck) avgår det bussar i ett kör...

Helsingborgsfestivalen har dragit igång – lämna bilen hemma!

Under festivalen är det trångt på gatorna och det gäller inte bara alla flanörer utan drabbar i allra högsta grad bilisterna. Många gator är avstängda och det är svårt att ta sig fram. För att underlätta har Helsingborgsfestivalen och Skånetrafiken ett nära samarbete.

Regionbusstrafiken alla tre festivaldagarna: Trafiken kör enligt ordinarie tidtabell. Förstärkningsbussar finns på alla avgångar in mot Helsingborg på em och början av kvällen samt på alla avgångar från Helsingborg under kväll och natt.
Nattrafiken på fredag och lördag körs med extrabussar på alla avgångar.

I dag torsdag den 29 juli körs dessutom extra natturer hem enligt nedan:
Linje 219 från Helsingborg till Rydebäck klockan 01,15 och 02,15