LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, maj 2010
AUGUSTI 2010

Fredag 6 augusti 2010:

Här spelas fotboll på båda planerna. Alla matcher för 7-mannalag är förlagd på konstgräsplanen (ovan) som då kan ta två matcher samtidigt. 11-mannalagen spelar på den gamla och lovordade gräsplanen.

Rydebäck invaderat av fotbollsentusiaster från när och fjärran

Eskilscupen är är den näst största ungdomsturneringen i Sverige med cirka 14.000 spelare. Lägg sedan till alla ledare och familjer som följer med. Bara Gothia cup är större...
I år är första året som samarbetspartnern Eskilsminne IF valt att förlägga både matcher och inkvartering även i Rydebäck. Alltså har vi nu cirka 200 ungdomar boende på Rydebäcksskolan och i Idrottshallen under helgen. Och ännu fler som spelar på våra fotbollsplaner.

Fortuna FF har flera lag anmälda till turneringen. Ett stort antal funktionärer från klubben hjälper bland annat alla lag tillrätta och ringer in slutresultaten. Försäljning av hamburgare, kaffe, godis och dricka mm sköts också av beundransvärda funktionärer i form av föräldrar, anhöriga och andra klubbmedlemmar som ställer upp för att allt ska fungera och samtidigt bättra på klubbkassan. Härligt väder och god stämning. Passa på att besöka våra fotbollsplaner när det är matcher hela tiden. Det är gratis!

Läs mer om Eskilscupen på deras hemsida www.eskilscupen.nu

PS. Nej, vi har tyvärr inte fått någon ny linje med gröna lokalbussar i Rydebäck. Det är Eskilcupens egna inhyrda bussar, som ska se till att alla spelar kommer fram till de cirka 85 fotbollsplaner som asnvänds runt om i Helsingborg.

Funktionärer vid kaffe-, läsk- och godisbordet intill konstgräsplanen: Jo Lööf, Isaac Weberg, Eric Malmborg, Måns Lööf (längst fram), Catarina Barth och Erik Carpén (vaktmästare – mest på Örby).

Vid gräsplanen och grillen: Peter Gabrielsson. Resultatbordet: Oscar Detmer Nilsson och Victor Wikeborg.

Eskilscupens flagga bredvid Fortuna FFs egen hissades av Peter Wikeborg.


Förhandsinfo inför helgen 14–15 augusti 2010:

Fotbollscup i mindre skala spelas på Örby ängar

Kommande helg arrangeras, Fortunacupen – Fotbollscupen vid Öresunds strand, på Örby IP. Fortunacupen kommer i år att gästas av ca 40 lag från olika delar av Skåne och Själland. Arrangemanget som ligger direkt efter Eskilscupen riktar sig mot ett yngre klientel och spel kommer att genomföras för åldersgrupperna 5 till 10 år.

Fortunacupen som ersätter det som tidigare kallades Familjedagarna, genomförs av Fortuna FF. Flest anmälda lag finns i åldersgruppen P7, vilket innebär barn födda år 2003 men spel kommer även att genomföras i yngre och äldre klasser.

– Det finns ett klart samband med att Eskilscupen riktar sig mot de något äldre barnen, det är kul att kunna ge även de yngre en chans att få känna på cupspel, säger Olof Sydmark, planeringsansvarig hos Fortuna FF.

De 40 lag som kommer att delta kommer från, i stort sett, hela Skåne. Från östra delarna kommer Nosaby med två lag och lag kommer även från Danmark. Hilleröd GI är det som återigen gästar de skånska fotbollscuperna. Servering och lotterier kommer att finnas i sedvanlig ordning. Den berömda fotbollsborgen från U21-EM kommer att användas till spel för de allra yngsta.

Turneringens placering, på Örby ängar, brukar ge deltagarna en helhetsupplevelse som allt som oftast avslutas med ett bad på en av Helsingborgs finaste stränder.