LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, maj 2010
DECEMBER 2010

Torsdag 9 december 2010:


Kerstin Brandt, som är ordförande i Föreningen för Träffpunkt Rydebäck, berättar om bakgrunden till att man har möjlighet att bjuda så många äldre på både sommarutflykt med buss och denna jullunch.

Träffpunkt Rydebäck bjuder våra äldre på jullunch

Torsdagen den 9 december serverades fler än 20-talet äldre jullunch på Träffpunkten i Rydebäck. Det var en frivilliggrupp med mestadels herrar som ordnat mat och dryck tillsammans med Lisa och tjejerna i Caféet.
Festen arrangerades i samråd med Hemtjänsten, som också tagit på sig uppgiften att hjälpa till med transporter och andra praktiska uppgifter så att de inbjudna äldre Rydebäcksborna kunde komma på plats.
Träffpunktens egen dragspelare, Stig Andersson, som spelade till allsången bar dagen till ära en tomteröd väst och matchade väl de frivilliga herrarnas juliga förkläden.
Det såg ut att bli en trevlig eftermiddag för gästerna...


Fredag 10 december 2010:
Korsordsvinst blev fransk bjudtårta vid kursavslutning!

På baksidan av tidningen Vi i Rydebäck finns alltid ett korsord där vinsterna oftast sponsrats av lokala aktörer. Första priset denna gång var en tårta från Café Havstornet. Ulla Persson, som vann förstapriset, skickade in en bild och en liten text om hur vinsten använts:

”Jag hade avslutning på min franskkurs hos mig igår och bad bagaren att göra något franskt. Vilket resultat! När jag serverade tårtan sjöng alla helt spontant den franska nationalsången La Marseillaise. Jätteroligt!”


Nobeldagen – fredag 10 december 2010:

71 ettor närvarade på Rydebäcksskolans egen Nobelfest

Nobelkommittén på Rydebäcksskolan bestod bland annat av de tre lärarna Marie Engkvist, Titti Stavehaug och Sara Hoberg. Tillsammans med fritidspedagogerna arrangerade de Nobelfest och en tre-rätters middag för alla elever i årskurs 1. Här kunde man se många välklädda ”herrar” i mörk kavaj och alla ”damer” glittrade ikapp med sina vackra klänningar. Och självklart hade man även prisutdelning. Litteraturpris, fysikpris, idrottspris, ordningspris – för att nämna några.
Mer i nästa nummer av Vi i Rydebäck.


Torsdag 16 december 2010:


Hans Bosson (M) – ordförande i stadsbyggnads-nämnden, Agneta Hammer – chef för stadsbyggnadsförvaltningen och Lars Brossing – Midroc Property Development AB, tar det symboliska spadtaget till Midrocs första bostäder i Rydebäck.

Midroc tar första spadtaget
till flerfamiljshus i Rydebäck

Kyla och snöoväder hindrade inte att det första spadtaget kunde tas till de två flerbostadshusen med totalt 32 lägenheter i hörnet Rydebäcks stationsgata och Visingsögatan. Byggbolagets vd, Magnus Skiöld, hann på grund av snöoväder och trafikproblem inte närvara vid själva spadtaget. Istället var det affärschefen Lars Brossing som fick representera Midroc.
– Så fort vädret tillåter fortsätter vi arbetet och räknar med att flerfamiljshusen blir klara för inflyttning i början av 2012, säger Lars Brossing. Och de 13 radhusen beräknas bli klara några månader senare – under sommaren 2012.
Hans Bosson, som är stadsbyggnadsnämndens ordförande, önskade Midroc lycka till och välkomnade fler hyresfastigheter i Rydebäck.
Karin Sterte, som är mark- och exploateringschef i Helsingborg, ställde sig mycket positiv till att Midroc i samma kvarter bygger hyres-, bostads- och äganderätter.I det uppvärmda ”partytältet” innan spadtaget. Från vänster: Karin Sterte, mark- och exploateringschef i Helsingborg, arkitekten Gunilla Svensson med kontor i Lund samt Agneta Hammer, chef för stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborg.

Torsdag 23 december 2010:

Lions Club Vallåkra-Rydebäck: Succé för julgransförsäljningen

Lions Club Vallåkra-Rydebäck tackar alla snälla julgransköpare till det bästa resultatet någonsin, nämligen ett överskott på över 35.000 kronor som nu kan användas till olika aktiviteter i närområdet!