LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, maj 2010
FEBRUARI 2011

Onsdag 2 februari 2011:

Lars Wahlgren, som är kassör i SPF Rydebäck, redogjorde föredömligt för ekonomi och budget.

SPFs årsmöte drog närmare 100 medlemmar

Rune Spjuth hälsade alla medlemmar välkomna och lämnade kvickt över ordet till Stina Fridlund från Sparbanken Öresund. Hon besökte föreningen även för två år sedan och tyckte det var kul att se en så fullsatt lokal – församlingshemmet.
– Jag känner igen en hel del av er och några av er har jag fått förmånen att lära känna lite extra sedan sist, berättade Stina som redogjorde för den nya bankens koncept.
Exempel på att man ger tllbaka till närområdet är bland annat att man är huvudsponsor till bryggan och att man sponsrar
verksamheter som nattvandrarna och annonserar i den lokala tidningen Vi i Rydebäck. Och till SPFs årsmöte passade man på att bjuda alla medlemmar på semlor.

Rune Spjuth och Kerstin Brandt.

Under året hade sju medlemmar gått bort och dessa hedrades med en tyst minut.

Därefter tog Kerstin Brandt hand om klubban som mötesordförande. Till sin hjälp hade hon mötessekreteraren Bärbel Kallenberg, som också är föreningens ordinarie sekreterare. Årsmötesdagordningen avverkades i ganska snabb takt och personvalen till den nya styrelsen för 2011 gick smidigt.
– I år var det inga problem att föreslå en ny styrelse, sa Gert Jellnor som var ordförande i valberedningen. Det var många omval...

Mötesvärdinnorna omvaldes och nu kompletterades de med mötesvärdar som skulle ställa i ordning stolar och bord. Inga Arnbäck, Eva Nilsson och Bo Bergman var de som frivilligt anmälde sig. Den sistnämnde på sitt första besök i föreningen!


Söndag 13 februari 2011:

Lions Club ordnade bejublad Elvis-konsert i Fjärestad kyrka

Hyllningskonserten till Elvis Presley fyllde Fjärestad kyrka två gånger under söndagen den 13 februari 2011. Det var tolfte gången Lions Club Vallåkra-Rydebäck ordnade vårkonsert och arrangemanget blev en fullträff.

Sofija Videke, som bor i Rydebäck men har sin prästtjänst i Fjärestad, hälsade alla besökare välkomna till kyrkan. Hon berättade kortfattat om Elvis andranamn Aron, kopplingar som finns till Moses och att man inom såväl judendomen som kristendomen använder den ”aronitiska välsignelsen”. Så visst kan man ha en Elviskonsert i kyrkan – om det nu var någon som undrade...

Sångaren Håkan Brinck och S:t Mikael Gospelkör och orkester bjöd på ett rikt utbud ur Elvis andliga repertoar. Konserten började mäktigt med klassikern ”Peace in the valley”. Redan i tredje låten ”So high” kom Håkan Brinck och den stora kören loss så att taket i kyrkan höll på att lyfta.

Håkan Brinck berättade lite om de olika låtarna och satte in dem i tidsepoker av Elvis karriär. En av höjdpunkterna kom halvvägs in i konserten när sångaren Per Sjölander fick ta över solistmikrofonen. Med sin kraftfulla basröst inledde han ”Why me lord” som efterhand lyfte till ett jublande crescendo bland annat via körledaren Marie Brandt-Wilhelmssons sång.

Organisten i Kvistofta församling Anders Wilhelmsson ledde orkestern. Konserten avslutades med ett potpurri Elvis-sånger, men de medverkande blev inklappade till flera extranummer.
Lionspresidenten och Rydebäcksbon Lars Hildingsson tackade för att man fått låna kyrkan och berättade att pengarna som samlades in efter konserten går till välgörande ändamål i närområdet – liksom överskottet från konserten.

Lions Club Vallåkra-Rydebäck har fler bilder från evenemanget på sin egen hemsida www.lionsvallakra-rydeback.se


Sportlov 21–25 februari 2011:

Fullt program för ungdomar på Krokahus Fritidsgård!

Det finns alltid något att göra under lovet. Klicka HÄR!Onsdag 23 februari 2011:

Markus Friberg är son till Rickard Friberg och jobbar, liksom sin far, åt företaget som har totalentreprenad för att färdigställa Blidögatans nya byggnad.

Inhägnaden uppsatt inför nybyggnaden till Blidögatans förskola

På fredag denna vecka eller på måndag den 28 februari 2011 kommer grävmaskinerna på plats för att inleda bygget av Blidögatans nya lokaler. Förskolan växer med cirka 50 nya platser. Hela bygget ska vara klart någon gång i augusti i år.

–Vi sätter upp en inhägnad för att grävmaskiner och lastbilar fritt ska kunna köra in till bygget. Arbetsbodar och byggnadsmaterial ska också rymmas innanför stängslet. Och jag kommer att vara kvar här i Rydebäck ända tills bygget är klart, säger Rickard Friberg som är anställd på Einar Dahls Byggnads AB.

Vi i Rydebäck 2010-5 i oktober redovisade på sidan 6 lite mer om bygget.
Läs artikeln – klicka HÄR!Förhandsmeddelande:


Landslagets Fotbollsskola 2011 på Örbyvallen

Fortuna FF genomför för andra året i rad Landslagets Fotbollsskola. Platsen är även detta år Örbyvallen strax före Råå (räknat från Rydebäck) , söder om Helsingborg.

Fredag–söndag 17–19 juni 2011, kl 10–14.

Förra året deltog ca 80 spelare i åldrarna 6–12 år. Vid årets upplaga bjuder vi in spelare i åldrarna 6–13 år (födda 05-98) med målsättningen att uppnå 150 deltagare med ett ”tak” på 200.
När anmälningstaket är nått kommer vi tyvärr bli tvungna att tacka nej till fler deltagare, så principen ”först till kvarn” gäller!

Läs mer och anmäl dig på Fortuna FFs egen hemsida.