LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, maj 2010
MARS 2011

Tisdag 1 mars 2011:

Nattvandrarna belönades – beviset kunde ses på gruppmötet

Måndagen den 28 februari fick Nattvandrarna i Helsingborg tillsammans med Adin Sejdic ta emot priset ”Det goda föredömet” på Rådhuset i Helsingborg. Från Rydebäck deltog Milla Ruthenberg. Nattvandrarna fick det för att ”genom att vara synliga och tillgängliga på stan hjälpt till att skapa ett tryggare Helsingborg”. Förutom tavlan fick Nattvandrarna 4.000 kronor. Här har Rydebäck en stor del i utmärkelsen då man under lång tid har och har haft en fungerande nattvandring – främst i Rydebäck, men även inne i Helsingborg. Priset instiftades av Folkpartiet i Helsingborg 2008.

Nattvandrarna i Rydebäck fick låna hem tavlan till gruppmötet på ovanvåningen till Restaurang Tegel på tisdagen den 1 mars. Anledningen till mötet var bland annat att fixa nytt schema för våren…

Är du intresserad av att hjälpa till att göra Rydebäck tryggare fär alla?
Anmäl dig på rydeback@nattvandring.nu eller ring Milla Ruthenberg på 0733-439904


Torsdag 10 mars 2011:

Helsingborgs Dagblad skriver om Rydebäcks brygga

Många undrar om det inte är dags att sätta igång med att bygga bryggan – den ska ju enligt avtal vara klar till badsäsongen 2011. Och i papperstidningen Vi i Rydebäck 2011-2 (sidan 14) försöker man redogöra för det något oklara läget.

Kenny Lindquist från Helsingborgs Dagblad tar upp tråden om bryggan i Rydebäck och ställer några frågor till stadsträdgårdsmästare Ole Andersson. Nästa vecka ska Rydebäcks bryggrupp ska ha möte med kommunen...
Läs artikeln i Helsingborg Dagblad!


Barnloppis på Fortuna Förskola

”Vi är några mammor här i Rydebäck som försöker skapa en tradition i att anordna barnloppis här i byn. Eftersom flera av oss har våra barn på Föräldrakooperativet använder vi dessa lokaler och bjuder in alla Rydebäckare till en både rolig och förhoppningsvis fyndrik dag. Vår tanke är att barnen också ska ha roligt, så medan mamma och pappa handlar finns det ponnyridning (i höstas kom Sputnik från Månsgård) ansiktsmålning, fikaförsäljning och tipsrunda.

Vår tanke är inte att tjäna pengar på detta utan ett sätt att ta tillvara barnkläder, sportattiraljer, leksaker och andra barnsaker som inte längre används och på ett enkelt sätt ”byta” grejor med varann.”

Lördag 12 mars mellan kl 10 och 14!

Hälsar Pernilla Agardh


Hög tid att söka Lions ungdomsledarstipendium 2011

Lions Club Vallåkra-Rydebäck ska under 2011 dela ut ett ungdomsledarstipendium.
Aktuell för nominering är kandidat som bor och/eller verkar i Rydebäck eller närområdet.
Förslag med motivering skall skriftligen (via brev eller e-post) vara Lions-föreningen tillhanda så snart som möjligt eller senast 31 mars 2011.
Årets stipendium kommer att delas ut den 2 maj 2011 i samband med Ankracet i Råån vid Vallåkra Stenkärlsfabrik.

Postadress:
Lions Club Vallåkra-Rydebäck, c/o Sture Jacobson, Svanögatan 20, 257 31 Rydebäck

E-post:
sture.jacobson@lionsvallakra-rydeback.se eller info@lionsvallakra-rydeback.se