LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, maj 2010
MAJ-JUNI 2011

Måndag 30 maj 2011:

Många kom till uppskattad naturvandring i Rydebäck

Tage och Edda Eriksson var med på naturvandringen och här är deras berättelse och bilder:

”Den 30 maj 2011, en underbar varm, solig och lugn försommarkväll samlades ett hundratal personer på torget utanför biblioteket för en naturvandring i Rydebäck. Arrangörer var Studiefrämjandet och Naturskyddsföreningen.

Ulrik Alm, ciceron för kvällen, har ett brinnande intresse för djur, natur och miljö. Till sin hjälp hade han kallat in Sven-Åke Hansson som bland mycket annat kan ”allt” om svampar. De berättade och förklarade med stor inlevelse om råkor, hundkäx, snärjmåra (prästalöss), blindnässlor (sockernällor), om gransångare och svalor, om kor och hästar och hur allt detta hänger ihop i vår värld.

Vid Heabäcken gick ett par töser och fångade grodyngel. Det var ett naturligt tillfälle för Ulrik att stanna till och berätta om grodor, hur de utvecklades från rom till växtätande vattenlevande och hur de slutligen blev en landlevande köttätande varelse.
Flickorna var stolta av den uppmärksamhet de fick, och det var helt klart att de själva var mycket kunniga och intresserade av det de gjorde.

Vi som deltog tackar för en härlig vandring på vägar som många av oss dagligen går på. Vi kommer att se med nya sinnen på vad naturen har att erbjuda.”


Anm: Många gånger har ”Vi i Rydebäck” uppmanat er som bor i Rydebäck att skicka in bilder och bildtext på företeelser eller händelser som ni varit med om här i Rydebäck. Tacksamt tar vi därför emot Tage och Eddas välskrivna text och proffsiga bilder (ovan) sedan de varit med om naturvandringen på måndsgkvällen.
Eftersom ”Vi i Rydebäck” jobbar helt ideellt med hemsidan så underlättar det om vi får lite hjälp med bevakningen ute i samhället. Självklart behöver varken bilder eller texter vara särskilt proffsiga. Det är informationen som är det viktiga och vi hjälps åt att få det så bra som möjligt här på hemsidan.

Onsdag 1 juni 2011:

Besked om mobilmasten nere vid Alnögatan intill Heabäcken

”I måndags, 30 maj, fick vi besked från Förvaltningsrätten på vårt överklagande. Och beskedet är att de tar samma ställning som Länsstyrelsen gjort och att det således inte blir någon mobilmast i Rydebäck nere vid Alnögatan.

Mobiloperatören 3G kan nu begära prövningstillstånd hos Kammarrätten inom 3 veckor.”

TACK: Vi tackar Urban Plevén på Alnögatan 118 för denna information till Vi i Rydebäck.


Onsdag 8 juni 2011:

Regelbunden träning med Kettlebells på Rydebäcks strand

Yngre och äldre – killar och tjejer – olika färger på kloten. Men vad gör dom egentligen?

Varje måndag, onsdag och torsdag mellan klockan 19 och 20 kommer vi hela sommaren att kunna se dem nere vid Rydebäcks strand. Det är instruktörerna David Andersson och Jonas Engmann från nybildade Helsingborgs Kettlebellsklubb som leder träningspassen.

Sporten/träningssättet kommer ursprungligen från Ryssland i början av 1700-talet. I Sverige har Kettlebells funnits i tre år.
– Kom gärna hit och kör ett gratis prova-på-pass, säger David. Och har du träningskort på Performance Gym i Rydebäcks Centrum så tränar du med oss gratis varje onsdag om du föranmäler dig på gymmet. Annars är det medlemskap och 50 kronor per pass som gäller om man blir biten efter första gången.

PS. Kloten väger 8 (rosa), 12 (blå) och 16 (gul) kilo.Två unga killar: David Andersson från Glumslöv (på gränsen till Rydebäck) och Jonas Engmann från Miatorp är tillsammans med Karin Jonsson instruktörer i nybildade Helsingborgs Kettlebellsklubb.Vad är en Kettlebell?
En Kettlebell (Girya på ryska) är en traditionell vikt i gjutjärn som ser ut som en kanonkula med ett handtag på. Första gången den dök upp i ett ryskt lexikon var 1704. ”Inte en enda annan sport utvecklar vår muskulära styrka och kroppar så väl som kettlebellträning”, skrev man i den Ryska tidningen Herkules 1913. (Källa www.kettlebells.se)

Tävla i Kettlebells
Kettlebellyftning har erkänts som tävlingsform och utövats runt om i världen i flera årtionden, och dess tävlingsmoment kallas ’Två Kettlebell Stöt’ och ’En Kettlebell Ryck’. De genomförs under tio minuter vardera. Den tävlande som har flest antal godkända repetitioner vinner. (Källa Wikipedia)


Onsdag 15 juni 2011:

Lennart och Lennart från Peab tar upp stora sjok av grönalger från dammen intill 55+ husen.

Algerna i dammen växer och växer och ...

Varje sommar har dagvattendammen intill 55+ husen hotats av att fullständigt växa igen. Det är grönalgerna som håller på att ta över.

– Det är andra gången vi är här bara i år, säger Lennart och Lennart från Peab som via Helsingborgs stad fått i uppdrag att mekaniskt försöka ta bort en del av algerna. Algproblemet finns både i Laröd och i Mariastaden där vi har samma uppdrag. Vi gör bara vad vi blivit tillsagda att göra.

Lite kan man ana hopplösheten i uppdraget och både de och de boende kring dammen önskar att man kommer fram till en lösning som håller.... Halmbalarna som tidigare lades ut i dammen har inte givit det resultat man hoppades på.


Tisdag 14 juni 2011:

Skolavslutning med fina framträdanden på Rydebäcksskolan

Se fler bilder i BILDARKIVETFredag 24 juni midsommarafton 2011:

Midsommarfirande med raketen i Rydebäck – en riktig succe!


Juliana och Christer.
Efter många dagars halvdant väder kom så midsommarafton med både sol och lite värme lagom till firandet på Krokaäng. I år var det andra året som Rydebäcks IF, med klubbens ordförande Ingrid Malmberg som midsommargeneral, tagit på sig hela ansvaret för att arrangera festligheten.
... och det kom många! Kanske rekord – igen?

Juliana Persson från Modig-Annerjelds Dansskola stod för musik-, dans- och sånglekarna tillsammans med tidigare RIF-ordförande Christer Nilsson, som även fungerade som konferencier. För tekniken svarade Julius Persson.
För att få ekonomi i midsommarfirandet såldes festmärken med fina vinster. Dragningslistan hittar ni här.

Vi nämnde det förra året – och här kommer det igen: En och annan minns ändå, med viss saknad, dansen på kvällen till levande musik och lövad bana. Någon som kan ta tag i det?

Fler midsommarbilder finns i BILDARKIVET