LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Vi-i-Rydebäck, maj 2010
OKTOBER–DECEMBER 2011

Måndag 3 oktober 2011:

Anslutning till bryggan med trä, betong och grusväg färdigställs

Ricky ”Snupe” Hylander, Erik Moberg och Steen Petersen bygger formen till bryggans betonganslutning.

Nu är det full aktivitet för att färdigställa anslutningen till bryggan. Bärlager och annan massa läggs för att angöra vägen fram till betongfundamentet som ska kopplas samman med bryggan.
– Vi har verkligen tur med vädret och det är ovanligt att vi får tillfälle att jobba så här nära havet, säger Steen Petersen från Peab som tillsammans med Ricky Hylander och Erik Moberg bygger formen för att sedan gjuta betongen.
För att kunna jobba har man tillfälligt monterat en pump som ska hålla vattnet borta eftersom själva konstruktionen ligger under havsnivån.


Tisdag 4 oktober 2011:

Grannarna protesterar mot att skola ersätter grönområde

Skylten gäller det planerade skolområdet som ligger som en kil mellan Ytterövägen och de på 70-talet byggda suterränghusen på Alnögatan. Skolgården kommer som närmast 6,5 meter från tomtgränsen. Redan vid samrådsmötet i våras protesterade de närmaste grannarna över detaljplanen för området där den nya Montessoriskola skulle byggas. Tolv skrivelser och 66 namnunderskrifter som motsatte sig planförslaget lämnades in före 20 april.
I slutet av augusti godkände Stadsbyggnadsnämnden samrådsredogörelsen och beslutade driva frågan vidare.
Läs mer på: http://np.netpublicator.com/?id=n80397753/10


Tisdag 4 oktober 2011:

Arbetet med trottoarer och stationsområdet är påbörjat

Helsingborgs stad har anlitat MVB Syd AB som har fått totalansvaret för att färdigställa trottoarer och det nya stationsområdet. På Peabs tomt ligger en hel del högar med sten och grus till projektet.
– Arbetet gäller stationsområdet och trottoarer i anslutning till de hus som är helt färdigbyggda. Vi hoppas bli klara med jobbet till årsskiftet, berättar Mats Wisemark som är platschef för MVB.

Som underentreprenör till MVB jobbar Magnus Magnusson, som driver Magnus Stensättning i Broby.
– Vi pendlar drygt 20 mil om dagen för att vara här i Rydebäck. Med det här vädret går det ju ganska fort. Vi är just nu fem som jobbar för att helst bli klara med vårt arbete till jul, säger Magnus Magnusson.

Här har man börjat plattsätta trottoarerna på båda sidor om Hemsögatan längst upp mot järnvägen. På bilden till höger: Magnus Magnusson


Söndag 9 oktober 2011:

Med JM ”Hemma hos” i Rydebäck

”Titta in hos en familj i trivsamma Rya Ängar. Vi bjuder in till hemma-hos-visning med grillning och mingel. Söndag 9 oktober.”


Den texten kunde man läsa i en annons i dagspressen. Uppdelade på flera grupper fick ett drygt 20-tal familjer med anhöriga chans att titta in hos en av familjerna som för ett par år sedan flyttat in i ett av JMs hus på Svartögatan.

Utanför JMs visningsbod i ganska kallt och blåsigt väder bjöds grillad korv med bröd, frukt och godis.

Bilden längst upp: JMs marknadsansvariga Johanna Rudnert (randig tröja) leder besökarna till visningshuset.

Bilden till höger: Visningsvärd Anna Rundberg och projektledaren Mia Larsson vid grillen utanför visningsboden. Båda jobbar för JM.


Torsdag 3 november 2011:

Sparbanken Öresund firade 1 år

Den sedan många år efterlängtade banken i Rydebäck har vi haft sedan april 2007 men då hette den Sparbanken Gripen. Nu har der gått ett år sedan banken gick samman med Sparbanken Finn och bytte namn till Sparbanken Öresund.

Och det firade man med ballonger, små presenter och så bjöd man på tårta, saft och kaffe samt diverse tävlingar för både barn och vuxna.

– Det har varit en jämn ström med besökare ända sedan i förmiddags. Åtgången på tårta har varit över förväntan. Och vi kan nog räkna in ett 30-tal som lämnat in sina svar i frågetävlingen, berättar Sofie Persson som tillsammans med Majlis Persson är personlig bankrådgivare och för dagen de som tog hand om besökarna.

Och just den här dagen passade man även på att introducera bankens nya tjänst ”Mobilbanken” där man enkelt kan göra sina bankärenden via mobilen.

Bilden till höger: Majlis Persson och Sofie Persson (ja, Sofie var tidigare blond).


Torsdag 10 november 2011:

Fru Fortuna(!) är god mot spelbutiken Hörnan och Rydebäck

För två år inlämnades till Hörnan i Rydebäck en lottokupong som gav 6,2 miljoner. Nu har en 7,2 miljoner lottovinst ”landat” i Rydebäck. Spekulationerna haglar: Någon som bor i Rydebäck eller någon som var på genomresa...
Läs mer på hd.se >>>


Onsdag 7 december 2011:

Stor samlingssskylt ska tala om vad som finns i centrum

Nicklas Blomberg på F1 Text & Dekor AB har fått i uppdrag av Wihlborgs att sätta upp en stor skylt i anslutning till Rydebäcks centrum.
– Själva stålkonstruktionen väger 800 kilo och fundamenten totalt 3,5 ton. Ett 10-tal olika verksamheter kommer att få plats på samlingsskylten. Några skyltar är redan klara – bland annat Hemköp, berättar Nicklas.
Skyltarna beräknas komma upp efterhand som beställningarna droppar in.

Tänk på att vi har ny buss- och tågtidtabell från och med söndag 11 december 2011.
Nytt är att 219 nu bara går till Helsingborg C. Titta på och ladda hem tidtabellerna.

13 december 2011: (Se även Rydebäcksskolans Luciafirande i Rydebäcks kyrka)

Det blåste och regnade rejält när Luciatåget samlades utanför dörren till Restaurang Tegel. Men det var bara glada miner trots det riktigt ruskiga vädret.

Restaurang Tegel lystes upp av Luciatåg från Montessoriskolan

Luciadagens lunchgäster på Restaurang Tegel fick även underhållning i form av Montessoriskolans Luciatåg, mest från årskurs 5. Luiciasången följdes av de traditionella ”Staffan var en stalledräng”, ”Nu tändas tusen juleljus” med flera sånger. Tre gången gick man igenom programmet så att alla skulle få chans att uppleva Luciaföljet.

– I eftermiddag klockan 16 är det dags för ”Det stora Luciatåget” med elever från förskoleklassen och årskurserna 4–6. Då har vi även bjudit in föräldrar och anhöriga, berättar Eva Östebo som är lärare på skolan.

Men redan klockan 15 öppnar man dörren för Julbazaren i korridoren utanför klassrummen. Det är elevernas egna verk som ska säljas. Pengarna kommer man att fördela till alla klasser och ska användas till någon form av utflykt i vår. Klockan 17 räknar man med att avsluta Luciadagen.Lucian Sofia Gullsten följs av tärnor, stjärngossar och tomtar från Rydebäcks Montessoriskola.


LUCIAFIRANDE I RYDEBÄCKS KYRKA
Titta även på Rydebäcksskolans Luciafirande i Rydebäcks kyrka. Bildreportage på Helsingborgs stads hemsida.


14 december 2011:

Julkonsert i Rydebäcks kyrka – en satsning som gick hem

Rydebäcks pensionärsförening SPF och Byalaget gick ihop och satsade på att arrangera en Julkonsert med ”Domnivet” från Landskrona. Biljetterna hade en rykande åtgång och tog slut långt innan alla hann med att ens fundera över att gå på konserten i Rydebäcks kyrka klockan 18 på onsdagskvällen.

Flera ur publiken berättade att de på 60- och 70-talet dansat till den populära orkestern – både i Helsingborg och i Landskrona. Under kvällen fick man lyssna till en specialarrangerad konsert med inriktning på julsånger och musik. Mest svängde det när man drog loss i en riktig swinglåt á la Benny Goodman.

Ett arrangemang som tål att upprepas, sade många efter konserten…


19 december 2011:

Trygghetsboende
på gång i Rydebäck

Helsingborgs Dagblad:

”Ett trygghetsboende med upp till 50 lägenheter kan om ett par år stå klart i Rydebäcks centrum. Intressenter uppges finnas och planarbetet startar nu. Senare väntas även ett vårdboende ta form.”

Läs mer om vad vad Helsingborgs Dagblad skriver.21–23 december 2011:

Torget vid stationen tar form

Parkeringen med cirka 40 platser är flyttad söderut. Området är asfalterat och klart.

– Vi kan inte måla parkeringsrutor om det är blött, säger Mats Wisemark som är platschef för MVB Syd AB. Därför kommer parkeringen inte att kunna användas redan i år.
När det gäller själva ”torget” säger Mats att det nog inte blir klart förrän i januari-februari 2012.
Innanför själva järnringen kommer det att bli gräsmatta med en del planterade träd.

Läs mer om och se bilder på det skissade torget i tidningen Vi i Rydebäck 2011-5 (sidan 17) och 2011-7 (sidan 18).