LÄS ONLINE TIPSA E-posta ANNONSINFO

Startsida
Biblioteket
Bildarkiv
Byalaget
Diverse
Föreningar i Rydebäck
Historia
Korsord – 50 stycken!
Kyrkan
Nostalgi
Rydebäcksbryggan
Skolor/Barnomsorg
Träffpunkt Rydebäck
Vårdcentralen

Papperstidningen online
stödprenumeranter mm
Arkiv 2008
Arkiv 2009
Arkiv 2010
Arkiv 2011
Arkiv 2012

Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 307 Warning: Use of undefined constant action - assumed 'action' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/2/4/e/viirydeback.se/httpd.www/index.php on line 308 Namnlös sida

Snögubbar 2014 i Rydebäck

När det äntligen kom lite vinterväder till Skåne i slutet av januari 2014 då var kreativiteten stor bland barn och föräldrar i Rydebäck. Vi lade ut en uppmaning i olika Facebookgrupper att vi gärna ville ha bilder med tillhörande text.
Och vilket gensvar! Tack för alla bilder på fantastiska snögubbar och andra snöformationer som skickats in till redaktionen för tidningen Vi i Rydebäck.
Tror att nästan alla gubbar är byggda på en och samma helg. Hoppas att vi här nedan fått med alla bilder med tillhörande berättelser (hör av dig annars).
Förmodligen finns tyvärr inte någon av gubbarna kvar idag. Men här finns de kvar att titta på så ofta hur länge ni vill...

Hela familjen hjälptes åt, tyvärr var han lite vinglig och trött så morgonen efter låg han ner och vilade. Han gillade inte riktigt vinden.
/Ann-Chatrin Eldh
Detta är Molly 5 år, Enso & Mio 2 år som byggt Kallesnögubbe. Dom döpte honom till Kalle.
/Malin Lindqvist


Det här är Elton Barry, Liam Barry och Zac Jellum Ling (alla med på bilden) som byggt ett skydd ifall det skulle bli snöbollskrig. Där är titthål, så man har uppsikt och när det byggdes fanns det också ett rejält lager med snöbollar i. Det finns på Ulvögatan. Tog dem ca tre timmar att bygga och de fick kämpa rejält för att få upp de stora kloten. /Silene Ling

Det ör Simon 6 år, Maximo 7 år och David 9 år som byggt gubbarna, som står på Vindögatan. /Malin Torres Moa, Melker och Wille har gjort denna
fantastiska snögubbe. Vi hade ingen morot hemma så det fick bli en korv istället.
/Maria Nordh-Hansson

Denna snögubbe byggde vår familj eller mest mamma o pappa den dagen det hade kommit snö. Den hann stå i ca 30 minuter sen blåste den omkull. Vi byggde den i vår trädgård på Svartögatan. Till ögon, tänder och knappar använde vi grillbricketter. En vanlig traditionell morot som näsa. Som pricken över iet fick han låna den snygga sombreron :)
/Familjen Sjöholm/Lindh
Detta är Gabriels första snögubbe som han byggde med viss hjälp av sin pappa. Snön var perfekt för att rulla klot så det gick snabbt att bygga gubben, inte mer än en halvtimme! Julgranen fick göra tjänst som frisyr, givetvis en morot till näsa och stenar till ögon. Gubben byggdes 19/1 och stod 26/1 fortfarande, dock med viss lutning =) Gubbens adress är Älgögatan.
/Per, Matilda och Gabriel

Det är Love Holmgren, 4 år, som tillsammans med pappa Thor och lillebror Vidar använt all snön på gräset för att bygga snögubben.
/Petra Persson
”Gubben” bor på Veddögatan 27 och är byggd
av Erica och Fanny. Han har morotsnäsa och valnötter till ögon, pappas halsduk och mössa. /Ulrik Lindahl


Snögubben står i vår trädgård på Alnögatan! Mamman, Jakob 4 år och Joel 2 år hjälptes åt att bygga. Ögon, mun och hår är stenar & pinnar! Tyvärr töade snögubben och fick slagsida efter några timmar så vi fick invänta ny kramsnö!
/Malin Sjöberg
Snögubben Bengt. Denna kanske lite udda men coola snögubbe är gjord av Theo Simberg 3 år och står och har nattpasset mot buset
hos morfar på Tjärögatan :)
/Richard Persson

Här kommer Charlie och mormors snögubbe. Snögubbens kostym vann mormor i julklappsspelet så den var ju tvungen att provas så fort snön kom.
/Mikaela Klasson
Den här HIF-supportern till snögubbe
står på Grindögatan. Siri Ek och pappa
Oscar har byggt den. En klassisk morotsnäsa
och russin till ögon och mun.
/Martina Simberg

Här kommer snögubben som Noel (på bilden), Scott och jag byggde när snön kom. Det var jättebra kramsnö, så snögubben var klar efter en kvart. Nu har han smält bort, men innan dess så bodde han på Ekögatan 8.
/Stefan Olsson.
Den här tjusiga snögubben byggdes av
Wilmer, 2 år. Han döpte den till Carina, efter sin snälla fröken på Montessoriförskolan. :-)
/Susanne Thorefeldt

Min dotter Juni och hennes pappa Svante gjorde en snögubbe med sin snöhund (som Juni håller så fint om). Till ögon och mun användes kastanjer från vårt kastanjeträd. Vi bor i Kvistofta, Juni har sitt dagis och sin mormor o morfar i Rydebäck.
/Helena Wramby
Här är en bild på min son Johan, 6 år i mars,
och den snögubben han byggde när snön kom. Han rullade kloten själv men behövde hjälp att lyfta upp dem. Sedan satte vi tillsammans dit morot till näsa, stenar till ögon, mun och
knappar samt hatt och halsduk.
Den stod i vår trädgård på Hälsögatan.
/Karin Frohlund

Snögubben, byggd av Hedvig, Irma och Ylva, har morotsnäsa och hästkastanjögon. Finns på Singögatan.
/Pernilla Agardh
Barnen som byggt snögubben heter
Edvin 12 år och Paula 5 år.
Den står på Svanögatan 28.
/Julia Markolainen


Kanske inte helt rumsrent att röka palsternacka.....;) men här kommer en gubbe från Vindögatan! Gjord av Viggo, Max och kusin Claes Rafstedt. /Jenny Rafstedt


Den här snögubben stod på Alnögatan 48. Sixten Lind 5 år gjorde den. Lillebror Valter var oxå med men han var mest oroad över att moroten skulle frysa:)
/Siri Lind
Snögubben står på Singögatan 2.
De som har byggt denna fotbollsgubbe är
Leo och Tea Hylander.
Till sin hjälp hade de mormor Flory Zachrisson. /Marlene Hylander

Kompisarna Emma och Maya Bengtsson, Kajsa och Ella Berg byggde tillsammans med sina föräldrar ”Snögumman Elin” på Fortuna Strand.
/Anders Bengtsson
Alice och Hanna 8 år samt Maja 4 år
bor på Tjörngatan och gjorde den
här snögubben den 30 januari 2014.
/Tina Swenson


Vår snögubbe Gunnar har blivit byggd två år i rad, dock detta året i vår trädgård.
Han är byggd av vår hund Mandie 7, Alexander 9, Linus 17, Caroline 19 och Jesper 23. Det tog ca en timme att bygga honom. Mun, ögon och näsa fick han av stenar och han fick även en röd keps. Han stod på Ösögatan 13. Tyvärr dog han av värmeslag.
Men jag, min lillebror och vår hund byggde om Gunnar 30 januari :-) allt för att få en bra bild.
/Caroline Knagg